abel reizen noorwegen

Abel reizen: nieuwe reisorganisatie voor natuurreizen naar Scandinavië

Scandinavië-fans in Nederland hebben er een nieuwe reisorganisatie bij, waar ze terecht kunnen voor reizen naar Scandinavië met een ‘personal touch’. Op zondag 8 oktober presenteerde Abel reizen het reisaanbod op een wel heel toepasselijke locatie: Nordic Kitchen-restaurant Frisk aan het Spaarne. Ik sprak het gezicht achter Abel Reizen en vroeg hem wat Scandinavië voor hem betekent en wat we van Abel reizen kunnen verwachten. Lees je mee?

Reisbegeleider in het Hoge Noorden

Daan Remijnse, reisadviseur bij Abel reizen, begint zijn verhaal in 2008. Toen ging hij aan de slag als begeleider van groepsreizen. Scandinavië was een van ‘zijn’ bestemmingen. Met kleine groepen reisde hij af naar de fjorden en hoogvlaktes in het zuiden van Noorwegen. Het waren echt avontuurlijke reizen: comfortabele campings werden afgewisseld met wildkamperen, zodat reizigers optimaal konden genieten van de natuur.

Foto Abel Reizen
Foto: Abel reizen

Dat ene moment op de Preikestolen

Maar wanneer ontstond nu zijn grote liefde voor Scandinavië? Daan vertelt: “Dat moet op de Preikestolen zijn geweest. De fjord was in de vroege ochtend met nevel gevuld en we zagen de zon opkomen. De mist verdween en het uitzicht over de fjord met de omringende bergen was schitterend. Ik werd er stil van. Toen voelde ik pas echt goed hoe gek ik op Noorwegen was.”

Vele mooie plekken volgden

Tussen zijn studie economie en de lerarenopleiding die hij volgde, reisde Daan al als backpacker af naar Nieuw-Zeeland, Australië en Zuidoost-Azië. Toen hij eenmaal docent was, begeleidde hij in de zomer reizen naar Zweden, Noorwegen en Schotland. Daarnaast reisde hij privé op de fiets door Noorwegen (Lofoten) en Marokko (Atlasgebergte). Ook maakte Daan in IJsland een van zijn mooiste wandeltochten ooit: de Landmannalaugar Trail. Onlangs ging hij ter voorbereiding van een nieuwe reis naar Abisko in Noord-Zweden en voor 2018 staat Finland op de planning.

Persoonlijke favorieten

Het winterse Abisko werd meteen een van zijn persoonlijke favorieten. “De weg van Kiruna naar het dorpje Abisko voert door een woest taigalandschap. Om je heen zie je afgesleten ronde bergen, brede valleien en bevroren meren. Dan kom je aan in Abisko, dat aan een groot bevroren meer midden in een nationaal park ligt.”

“De laagstaande zon tovert het landschap om van sprookjesachtig wit met felblauwe luchten overdag, tot lichtgrijs met roze bergtoppen in de avond. Als je dan ook nog in het donker het noorderlicht boven je ziet dansen, is dat een heel bijzondere ervaring,” vertelt Daan enthousiast.

Foto Abel Reizen
Foto: Abel reizen

Fietsen op de Lofoten

Maar ook de Lofoten maakten diepe indruk op hem. Tijdens een fietstocht van Svolvaer naar Moskenes kwam hij met zijn groep aan op een wit, verlaten strand aan de noordkant van het eiland Vestvagoy. Het beeld van de zon die daar bij Uttakleiv pas midden in de nacht richting de horizon zakte, is hem altijd bijgebleven.

Foto Abel Reizen
Foto: Abel reizen

Maar ook het fietsen langs de puntige bergketens op de eilanden was voor hem een unieke belevenis.

Foto Abel Reizen
Foto: Abel reizen

Wandelen bij Andalsnes

Nog één persoonlijke favoriet dan: een hike over de Romsdalseggen bij Andalsnes. Deze bergwandeling is nog vrij onbekend bij het grote publiek, maar zeker de moeite waard: je loopt in alle rust over de bergkam, met uitzicht over de bergtoppen, de fjord en de eilandjes voor de kust.

De plannen van Abel reizen

Al die mooie momenten moesten een vervolg krijgen. En dat is er nu. Met Abel reizen gaat Daan actieve reizen naar Scandinavië ontwikkelen en aanbieden. De natuurbeleving in een klein gezelschap staat daarbij voorop.

Op de website van Abel reizen vind je nu al enkele fietsreizen in de zomer, zoals op de Lofoten en in nationaal park Dovrefjell. Maar ook een volledig verzorgde rondreis met de auto door Zuid-Noorwegen is mogelijk. In de toekomst wil Daan reizen op maat blijven ontwikkelen voor gezinnen en vriendengroepen die Scandinavië willen leren kennen. Dan kun je denken aan een een expeditie naar de Kebnekaise met een Noorse gids, maar ook aan een zelfstandige kanotocht in Fins Lapland. Als het maar actief en avontuurlijk is!

Dus mocht jij als Scandinavië-liefhebber binnenkort ergens Abel reizen tegenkomen, dan weet je bij dezen het verhaal achter deze reisorganisatie. Bedankt voor je verhaal en veel succes, Daan!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Noorwegen deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Noorwegen met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Denemarken en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.