boek capuccino in Noorwegen van Anika Redhed

Cappuccino in Noorwegen van Anika Redhed: ga je mee op reis?

Een tijdje geleden kon je hier op Stralend Noorwegen het reisdagboek Noorwegen winnen van Anika Redhed. Nu heeft reisschrijver Anika een nieuwe Noorwegen-uitgave: Cappuccino in Noorwegen. Samen met Harrie ging ze op reis door het land van de fjorden, tunnels, sagen en trollen. En ze wist geweldig vast te leggen wat een magisch gevoel zo’n reis je kan geven. Lees je mee?

De winnaar van de winactie is inmiddels bekendgemaakt.

Virtuele roadtrip Noorwegen

Waar je in Reisdagboek Noorwegen je eigen reisverhaal kon vastleggen, vertelt Anika Redhed in Cappuccino in Noorwegen – Reis door het land van de goden over haar eigen roadtrip door Noorwegen. En dat is heel leuk om te lezen, of je nu plannen aan het maken bent om (misschien wel voor het eerst) naar Noorwegen te gaan, of juist al een of meerdere mooie reizen naar Noorwegen hebt om op terug te kijken. Het is net alsof je zelf ook een beetje op reis bent.

Lees hoe Anika samen met haar man kennis maakt met het land van fjorden, eindeloze zomernachten en trollen. Met als belangrijkste bagage twee klapstoeltjes en een koelbox trekken ze langs eindeloos veel watervallen en door eindeloos lange tunnels. Ze nemen de Flåmsbana, verbazen zich over de uitgestrektheid van de Noorse hoogvlaktes en bezoeken het gletsjermuseum, een zeewierboerderij en een drijvende sauna. Bijzondere ervaringen zijn het spotten van papegaaiduikers, maar toch ook wel de bijzondere gerechten die soms op hun bord belanden. Kers op de taart zijn de ontmoetingen met de Noren én met mensen die naar Noorwegen zijn geëmigreerd.

boek capuccino in Noorwegen van Anika Redhed

Welke rondreis Noorwegen maakt Anika?

In het boek reis je echt met Anika en Harrie mee op hun rondreis. De hoofdstukken van het boek, die de etappes omschrijven, zijn genoemd naar Noordse goden:

 • Njordr (god van de zeevaart en zeilkunst): de rondreis Noorwegen begint met een overtocht en de eerste aanblik van witte en kleurige huisjes aan het water. Al gauw zijn daar ook de eerste tunnels, die Anika en Harrie naar Geilo leiden.
 • Holda (godin van winter en sneeuw): een rit langs metershoge sneeuwwanden naar de Hardangervidda, waarbij blijkt dat je bij de tijd die Google Maps aangeeft rustig flink wat extra tijd kunt optellen. Al was het alleen maar door de vele onweerstaanbare tussenstops. Via Voss komen Anika en Harrie aan in de stad Bergen.
 • Bjort (godin van zon en warmte): tijdens hun stedentrip Bergen schijnt zowaar de zon!
 • Huldra (bosgeest): Anika en Harrie staan vroeg op voor een rit over de Flåmsbana. Via de 25 kilometer lange Laerdaltunnel komen ze aan in het Sogndal.
 • Honir (god van de besluiteloosheid): want wat ga je doen op een ‘vrije dag’ tijdens je rondreis, als het overal zo mooi is?
 • Audumla (godin van ijs): een bezoek aan het gletsjermuseum (en wat er over is van de echte gletsjers)
 • Gefion (godin van planten en vruchtbaarheid): een duik in de wereld van de zeewierteelt
 • Magni (godin van kracht en sterkte): Anika en Harrie spotten schapen en papegaaiduikers bij een stormachtig bezoek aan Runde.
 • Loki (god van list en bedrog): er moet gekozen worden tussen Ålesund en Trollstigen (en dat pakt anders uit)
 • Andhrimnir (god van het koken): een stukje zalm én een stukje geschiedenis
 • Ymir (ijsreus): Harrie en Anika rijden door de Noorse bossen richting Oslo.
 • Sjofn (godin van liefde en harmonie): de stad is even wennen na zoveel mooie natuur. Maar ze schenken er wel de lekkerste (en duurste) cappuccino van de hele reis.
 • Od (god van de zomerzon): uitkijken over Oslo vanaf het dak van de opera
 • Atla (watergodin): de reis wordt afgesloten met een bezoek aan een drijvende sauna en een frisse duik. Goddelijk!

Hier is Cappuccino in Noorwegen verkrijgbaar

Krijg je al zin in deze virtuele rondreis? Cappuccino in Noorwegen is onder andere verkrijgbaar bij bol.

De winnaar van de winactie heeft inmiddels bericht gehad.

Met dank aan Anika Redhed voor het mogelijk maken van deze winactie!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Noorwegen deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Noorwegen met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Denemarken en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

14 reacties

 1. We zijn al twee keer in Noorwegen geweest. We vinden het land geweldig mooi. In de zomer van 2024 willen we Bergen en omgeving bezoeken. Noorwegen een super mooi vakantieland waar we erg van genieten. Alle tips over Noorwegen zijn van harte welkom.

  • Noorwegen adembbenemend veelal in programma’s , documentaires gezien. Foor verandering in levenswijze meer de natuur ook zelf in willen. En kennis opdoen geschiedenis met kinderen en manlief combineren. Ik verheug mij zelf op nasr Bergen en omgeving! En dol op cappuccino.🤩😍😋✨🎀

 2. In 2024 hoop ik toch echt naar Noorwegen te gaan. In 2020 en 2021 had ik de boot geboekt, maar zat Noorwegen op slot. Dus 3x is scheepsrecht. Ik wil heel graag naar Bergen. Maar ook Stavanger, de preikestolen en de trollstigen. Wensen genoeg!

 3. In 2021 zou ik met rugzak op van Otta naar Trondheim lopen maar vanwege Corona ging dat niet door. Volgend jaar ga ik met een vriendin 4 weken door Noorwegen (met een camper die we nog moeten kopen) helemaal naar de Noordkaap en dan langs de fjorden weer naar het zuiden. Ik heb al zoveel tips van je gehad, het wordt een top-vakantie! Het boek lijkt me geweldig om te lezen.

 4. Hoi Sandra,

  Volgend jaar hopen we voor de derde keer Noorwegen te bezoeken. We waren gewaarschuwd dat het verslavend was. De afgelopen twee keer waren zeer indrukwekkend. Het 1e jaar een rondje in het Zuidelijke deelvan Noorwegen (Stavanger; Preikestole; Odda; Naerøfjord; Bergen en zuidelijke Rivièra) en dit jaar Noorwegen doorkruist (vanaf Lillehammer via Otta en Lom naar het eiland Runde en iets hoger terug). Volgend jaar hopen we met onze auto en Kip Kompakt vanaf Oslo richting Trondheim te reizen. Nu al zin aan!

 5. Henningsvær, zo’n leuk vissersdorpje. Eigenlijk is het onmogelijk om een keuze te maken. Noorwegen is een schitterend land. Vriendelijke mensen, mooie natuur kortom …….. volop genieten🇳🇴☕️

 6. Ik heb tijdens mijn huwelijksreis 2 weken lang de onderste helft van Noorwegen ontdekt (6 jaar geleden). We willen komend jaar de kids meenemen naar Noorwegen. Bij voorkeur nu rond de Lofoten! En heel hoog op de wensenlijst staat om daar Orka’s in het wild te kunnen zien!
  Het lijkt me leuk om met dit boek weer verdere inspiratie op te doen!

 7. Nadat we afgelopen zomer verliefd zijn geworden op Noorwegen gaan wij eind juli / begin augustus 2024 voor de 2e keer naar Noorwegen. Ik zou graag o.a. de Peer Gynt vegen berijden en het Kulturfestivalen Peer Gynt in Gålå bezoeken.

 8. Met de Hurtigruten naar het noorden van Noorwegen en dan dwars door Noorwegen terug met de trein. Dat is echt een droomreis voor ons. Tips uit het boek zijn daarbij dan zeer welkom 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.