Autorondreizen in Noorwegen

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Autoreizen door Noorwegen zijn een ideale manier om op eigen houtje de mooiste plekjes te leren kennen. En alle overnachtingen zijn al voor je geregeld.

Noorse fjorden (11 of 13 dagen)

De reis Noorse Fjorden van Pharos Reizen begint bij Oslo, waar je per boot + eigen auto of per vliegtuig + huurauto naartoe kunt reizen. Een treinrit met de Flåmsbana en een boottocht over de Geirangerfjord zijn al inbegrepen.

Kleurenpracht van de fjorden (12 dagen)

De 12-daagse rondreis Kleurenpracht van de fjorden van Pharos Reizenlaat je de prachtige kleuren van de fjorden, nationaal park Hardangervidda en nationaal park Rondane in de nazomer zien. Op de heenweg vaar je van Kiel naar Oslo en op de terugweg van Bergen naar Hirtshals.

Peer Gynt en de fjorden (14 dagen)

De reis Peer Gynt en de fjorden van Pharos Reizen begint met teen overtocht van Kiel naar Oslo. Daarna rij je naar Skeikampen, waar je vier nachten blijft. Skeikampen is meteen het begin van de beroemde Peer Gynt-route – een toeristische, onverharde route door een woeste en bergachtige omgeving. Je kunt deze route alleen in de zomer rijden. Daarna verblijf je nog zeven nachten in een appartement van Voss Resort Bavallstunet. Voor de terugreis vaar je vanuit Bergen naar Hirtshals in Denemarken.

Weg van Noorwegen (14 of 18 dagen)

Tijdens de 14- of 18-daagse reis Weg van Noorwegen van Pharos Reizen tij je enkele van de mooiste autowegen door Noorwegen, zoals de ‘705’ en de ‘Atlantic Road’. Je bezoekt de hoofdstad Oslo, maar ook Trondheim, Bergen en Ålesund.

Het mooiste uitzicht van de wereld (20 dagen)

De reis Het mooiste uitzicht ter wereld van Pharos Reizen brengt je in 20 dagen naar Zuid-, West- en Oost-Noorwegen. Je overnacht eerst in Denemarken en vaart dan van Hirtshals naar Kristiansand. Vanaf daar maak je een mooie ronden langs Stavanger, Bergen en de fjorden. Uiteindelijk vaar je van Oslo weer naar Kiel.

Tip: kijk ook even bij de rondreizen door Scandinavië, waarbij je niet alleen Noorwegen maar bijvoorbeeld ook Zweden bezoekt.