Autoreizen door Noorwegen zijn een ideale manier om op eigen houtje de mooiste plekjes te leren kennen. En alle overnachtingen zijn al voor je geregeld.

Wegdromen tussen de fjorden (11 dagen)

Deze autorondreis van de ANWB brengt je in je eigen auto naar de mooiste plekjes van Zuid-Noorwegen. Via Duitsland rij je naar Denemarken, waar je eerst overnacht en dan aan boord gaat van de boot naar Noorwegen. Je verblijft in hotels en de autoritten tussen de hotels zijn schitterend. Ook de steden Stavanger en Oslo leer je kennen voordat je weer terugvaart naar Denemarken.

Het mooiste uitzicht van de wereld (12 dagen)

Deze 12-daagse autorondreis Zuid & West Noorwegen van de ANWB begint op de top van Vejle in Denemarken. Vanuit Hirtshals neem je de ferry naar Kristiansand. Daarna reis je door naar Flekkefjord, waar je kunt ronddwalen door de ‘hollandse wijk’, en verder naar Stavanger, Røldal en Bergen.

Noorse fjorden (13 dagen)

De reis Noorse Fjorden van de ANWB begint bij Oslo, waar je per boot + eigen auto of per vliegtuig + huurauto naartoe kunt reizen. Een treinrit met de Flåmsbana en een boottocht over de Geirangerfjord zijn al inbegrepen.

Beleef de Noorse natuur (13 dagen)

Wil je op een rustig tempo genieten van de natuur in Noorwegen? Tijdens deze rondreis Noorwegen van TUI heb je alle tijd om te wandelen of fietsen. De route loopt van Oslo via nationaal park Rondane, Oppdal, Molde, Fosnavåg, Sogndal en Geilo weer naar Oslo.

Weg van Noorwegen (14 dagen)

Tijdens de 14–daagse reis Weg van Noorwegen van de ANWB tij je enkele van de mooiste autowegen door Noorwegen, zoals de ‘705’ en de ‘Atlantic Road’. Je bezoekt de hoofdstad Oslo, maar ook Trondheim, Bergen en Ålesund.

Er is ook een 15-daagse variant van deze reis met een iets andere route.

Elektrische autorondreis Noorwegen (16 dagen)

Deze 16-daagse rondreis Zuid, Oost en West Noorwegen (Land van fjorden en laadpalen) van de ANWB is speciaal getest op geschiktheid voor elektrische auto’s. Je rijdt langs bergen, fjorden en steden als Oslo en Bergen en krijgt informatie mee over bijvoorbeeld laadpunten en de vele voordelen die je in Noorwegen hebt met een elektrische auto.

Het mooiste uitzicht van de wereld (17 dagen)

Voor deze variant van deze rondreis Noorwegen van de ANWB verblijf je eerst in het Deense Vejle. Daarna neem je de veerboot van Hirtshals naar Kristiansand. Je reist door naar Flekkefjord en dan naar Stavanger en via Røldal naar Bergen en de Sognefjord-regio. Via Gol kom je uiteindelijk uit in Oslo, vanwaar je terugvaart naar Kiel.

Het mooiste uitzicht van de wereld (19 dagen)

De reis Het mooiste uitzicht ter wereld van de ANWB brengt je in 19 dagen naar Zuid-, West- en Oost-Noorwegen. Je overnacht eerst in Denemarken en vaart dan van Hirtshals naar Kristiansand. Vanaf daar maak je een mooie ronden langs Stavanger, Bergen en de fjorden. Uiteindelijk vaar je van Oslo weer naar Kiel.

Tip: kijk ook even bij de rondreizen door Scandinavië, waarbij je niet alleen Noorwegen maar bijvoorbeeld ook Zweden bezoekt. 

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.