Autoreizen door Noorwegen zijn een ideale manier om op eigen houtje de mooiste plekjes te leren kennen. En alle overnachtingen zijn al voor je geregeld.

Noorwegen in een notendop (6 dagen)

Tijdens deze rondreis van De Jong Intra, die begint en eindigt in Oslo, bezoek je behalve de hoofdstad van Noorwegen ook nog outdoorparadijs Geilo en de stad Bergen én je maakt de dagtocht ‘Norway in a Nutshell’ met onder andere de Flåmsbanen en een boottocht via de prachtige Nærøyfjord naar Gudvangen. Deze reis van De Jong Intra vind je hier.

Hoogtepunten van Fjord-Noorwegen (11 dagen)

Deze vakantie in Fjord-Noorwegen begint aan de Noorse zuidkust (bij Stavanger) en brengt je naar de zogenoemde Gouden Driehoek in Noorwegen, met de Hardangerfjord, de Sognefjord en de Geirangerfjord. Je sluit de reis af in de groene omgeving van Granavolden.

Alles over deze reis lees je hier op de website van Nordic.

Het hart van Noorwegen (12 dagen)

Tijdens deze rondreis langs traditionele en gezellige Noorse hotels kom je watervallen, berglandschappen, fjorden, gletsjermeren en hoogvlaktes tegen. Je bezoekt onder andere nationaal park Rondane, de Hardangervidda en de Geirangerfjord.

De detais van deze reis van Nordic vind je hier op de website van Nordic.

Historiske Tur (12 dagen)

Deze rondreis langs historische hotelletjes laat je kennismaken met de Noorse ‘gouden driehoek’. Je begint in Bergen en rijdt onder andere langs de bergen van Jotunheimen, de Geirangerfjord, de Nordfjord en de Sognefjord.

Alles over deze reis lees je hier op de website van Nordic.

Nordic Tur (12 dagen)

Deze rondreis langs hotels is een topper als het gaat om de prijs-kwaliteit-verhouding en laat je in vrij korte tijd kennismaken met het mooiste van Zuid-Noorwegen.

Meer weten over deze vakantie? Bekijk deze reis hier op de website van Nordic.

Wegdromen tussen de fjorden (11 dagen)

Deze autorondreis van de ANWB brengt je in je eigen auto naar de mooiste plekjes van Zuid-Noorwegen. Via Duitsland rij je naar Denemarken, waar je eerst overnacht en dan aan boord gaat van de boot naar Noorwegen. Je verblijft in hotels en de autoritten tussen de hotels zijn schitterend. Ook de steden Stavanger en Oslo leer je kennen voordat je weer terugvaart naar Denemarken.

Het mooiste uitzicht van de wereld (12 dagen)

Deze 12-daagse autorondreis Zuid & West Noorwegen van de ANWB begint op de top van Vejle in Denemarken. Vanuit Hirtshals neem je de ferry naar Kristiansand. Daarna reis je door naar Flekkefjord, waar je kunt ronddwalen door de ‘hollandse wijk’, en verder naar Stavanger, Røldal en Bergen.

Noorse fjorden (13 dagen)

De reis Noorse Fjorden van de ANWB begint bij Oslo, waar je per boot + eigen auto of per vliegtuig + huurauto naartoe kunt reizen. Een treinrit met de Flåmsbana en een boottocht over de Geirangerfjord zijn al inbegrepen.

Beleef de Noorse natuur (13 dagen)

Wil je op een rustig tempo genieten van de natuur in Noorwegen? Tijdens deze rondreis Noorwegen van TUI heb je alle tijd om te wandelen of fietsen. De route loopt van Oslo via nationaal park Rondane, Oppdal, Molde, Fosnavåg, Sogndal en Geilo weer naar Oslo.

Weg van Noorwegen (14 dagen)

Tijdens de 14–daagse reis Weg van Noorwegen van de ANWB tij je enkele van de mooiste autowegen door Noorwegen, zoals de ‘705’ en de ‘Atlantic Road’. Je bezoekt de hoofdstad Oslo, maar ook Trondheim, Bergen en Ålesund.

Er is ook een 15-daagse variant van deze reis met een iets andere route.

Romantisk Tur Zuidkust (14 dagen)

Verken het uiterste zuiden van Noorwegen en combineer Noorse gezelligheid in de kustplaatsjes met bekende wandelingen zoals die naar de Preikestolen, de Kjeragbolten en de Trollpikken. Ook kom je bij de Gaustatoppen, bij de Hardangervidda en in de regio Telemark.

Deze Noorwegen-vakantie vind je hier op de website van Nordic.

Noorse Fjorden & Hoogvlakten (15 dagen)

Combineer het mooiste van Zuid-Noorwegen over land met een nacht aan boord van de Hurtigruten, waarbij je van Trondheim naar Bergen vaart. Verder verblijf je in typisch Noorse hotels. Je bezoekt Oslo en zult zeker onder de indruk zijn van de Noorse natuur. 

Lees hier alles over deze vakantie op de website van Nordic.

Fjord & Fjell (15 dagen)

Tijdens deze rondreis Noorwegen staat de Noorse natuur centraal. De nadruk ligt op de nationale parken Hardangervidda, Jostedalsbreen en Jotunheimen. Daar verblijf je in berghotels (in het Noors høyfjellhotel of fjellstova). Aan de fjorden slaap je in moderne hotels. Meestal blijf je twee nachten op één plek, zodat je een hele dag de tijd hebt om te gaan wandelen. Daarnaast is in veel gevallen het diner ook inbegrepen bij je overnachting, zodat je na een stevige wandeling meteen kunt aanschuiven.

Benieuwd geworden? Bekijk deze reis op de website van Nordic.

Elektrische autorondreis Noorwegen (16 dagen)

Deze 16-daagse rondreis Zuid, Oost en West Noorwegen (Land van fjorden en laadpalen) van de ANWB is speciaal getest op geschiktheid voor elektrische auto’s. Je rijdt langs bergen, fjorden en steden als Oslo en Bergen en krijgt informatie mee over bijvoorbeeld laadpunten en de vele voordelen die je in Noorwegen hebt met een elektrische auto.

Hyttertur door het hart van Noorwegen (17 dagen)

Tijdens deze rondreis verblijf je in Noorse blokhutten en comfortabele appartementen aan de fjorden. Je ontdekt alle hoogtepunten van Zuid-Noorwegen: de bergen, de fjorden, de watervallen, de gletsjermeren, de hoogvlaktes en de nationale parken. Deze reis is een betaalbare manier om de Noorse “gouden driehoek” te leren kennen.

Alle details van deze Noorwegen-vakantie vind je hier op de website van Nordic.

Velkommen (18 dagen)

Deze rondreis langs knusse, typisch Noorse hotels neemt echt alle belangrijke toppers van Zuid-Noorwegen mee. Je begint en eindigt in de Noorse hoofdstad Oslo. Daarnaast bezoek je de steden Bergen, Ålesund en Molde. Maar je trekt ook de natuur in, bijvoorbeeld naar Hallingdal, de Hardangervidda, de fjorden, Jotunheimen, de scherenkust en de Atlantische Weg.

Deze Noorwegen-reis vind je hier op de website van Nordic.

Tip: kijk ook even bij de rondreizen door Scandinavië, waarbij je niet alleen Noorwegen maar bijvoorbeeld ook Zweden bezoekt. 

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.