Autorondreizen in Noorwegen

Autoreizen door Noorwegen zijn een ideale manier om op eigen houtje de mooiste plekjes te leren kennen. En alle overnachtingen zijn al voor je geregeld.

Noorse fjorden (11 of 13 dagen)

De reis Noorse Fjorden van Pharos Reizen begint bij Oslo, waar je per boot + eigen auto of per vliegtuig + huurauto naartoe kunt reizen. Een treinrit met de Flåmsbana en een boottocht over de Geirangerfjord zijn al inbegrepen.

Het mooiste uitzicht van de wereld (12 dagen)

Deze 12-daagse autorondreis Zuid & West Noorwegen begint op de top van Vejle in Denemarken. Vanuit Hirtshals neem je de ferry naar Kristiansand. Daarna reis je door naar Flekkefjord, waar je kunt ronddwalen door de ‘hollandse wijk’, en verder naar Stavanger, Røldal en Bergen.

Kleurenpracht van de fjorden (12 dagen)

De 12-daagse rondreis Kleurenpracht van de fjorden van Pharos Reizenlaat je de prachtige kleuren van de fjorden, nationaal park Hardangervidda en nationaal park Rondane in de nazomer zien. Op de heenweg vaar je van Kiel naar Oslo en op de terugweg van Bergen naar Hirtshals.

Beleef de Noorse natuur (13 dagen)

Wil je op een rustig tempo genieten van de natuur in Noorwegen? Tijdens deze rondreis Noorwegen van TUI heb je alle tijd om te wandelen of fietsen. De route loopt van Oslo via nationaal park Rondane, Oppdal, Molde, Fosnavåg, Sogndal en Geilo weer naar Oslo.

Peer Gynt en de fjorden (14 dagen)

De reis Peer Gynt en de fjorden van Pharos Reizen begint met teen overtocht van Kiel naar Oslo. Daarna rij je naar Skeikampen, waar je vier nachten blijft. Skeikampen is meteen het begin van de beroemde Peer Gynt-route – een toeristische, onverharde route door een woeste en bergachtige omgeving. Je kunt deze route alleen in de zomer rijden. Daarna verblijf je nog zeven nachten in een appartement van Voss Resort Bavallstunet. Voor de terugreis vaar je vanuit Bergen naar Hirtshals in Denemarken.

Weg van Noorwegen (14 of 18 dagen)

Tijdens de 14- of 18-daagse reis Weg van Noorwegen van Pharos Reizen tij je enkele van de mooiste autowegen door Noorwegen, zoals de ‘705’ en de ‘Atlantic Road’. Je bezoekt de hoofdstad Oslo, maar ook Trondheim, Bergen en Ålesund.

Er is ook een 15-daagse variant van deze reis met een iets andere route.

Elektrische autorondreis Noorwegen (17 dagen)

Deze 17-daagse rondreis Zuid, Oost en West Noorwegen is speciaal getest oo geschiktheid voor elektrische auto’s. Je rijdt langs bergen, fjorden en steden als Oslo en Bergen en krijgt informatie mee over bijvoorbeeld laadpunten en de vele voordelen die je in Noorwegen hebt met een elektrische auto.

Het mooiste uitzicht van de wereld (17 dagen)

Voor deze variant van deze rondreis Noorwegen van Pharos Reizen verblijf je eerst in het Deense Vejle. Daarna neem je de veerboot van Hirtshals naar Kristiansand. Je reist door naar Flekkefjord en dan naar Stavanger en via Røldal naar Bergen en de Sognefjord-regio. Via Gol kom je uiteindelijk uit in Oslo, vanwaar je terugvaart naar Kiel.

Het mooiste uitzicht van de wereld (19 dagen)

De reis Het mooiste uitzicht ter wereld van Pharos Reizen brengt je in 19 dagen naar Zuid-, West- en Oost-Noorwegen. Je overnacht eerst in Denemarken en vaart dan van Hirtshals naar Kristiansand. Vanaf daar maak je een mooie ronden langs Stavanger, Bergen en de fjorden. Uiteindelijk vaar je van Oslo weer naar Kiel.

Tip: kijk ook even bij de rondreizen door Scandinavië, waarbij je niet alleen Noorwegen maar bijvoorbeeld ook Zweden bezoekt. 

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.