campergids Zuid-Noorwegen

Winnen: campergids Zuid-Noorwegen met prachtige routes

Noorwegen is een prachtig land om met de camper te verkennen. Maar waar begin je? Er is zoveel moois te ontdekken… Om je op weg te helpen, is er nu een campergids Zuid-Noorwegen met daarin 7 mooie routes, die je ook makkelijk met elkaar kunt combineren tot een grotere ronde door het zuiden van Noorwegen. Daarnaast krijg je nog veel meer tips mee voor onderweg. Hieronder lees je meer over deze leuke campergids voor Zuid-Noorwegen.

De winnaars van de winactie hebben inmiddels bericht ontvangen.

De 7 routes

De campergids Zuid-Noorwegen bevat dus 7 routes:

 • Langs de zuidkust van Kristiansand naar Stavanger
 • Van Stavanger naar Bergen
 • Van Bergen naar Ålesund
 • Van Eidfjord naar de nationale parken Jostedalsbreen en Jotunheimen
 • Van Måløy naar Ålesund
 • Van Åndalsnes naar Lillehammer
 • Van Lillejammer naar Oslo

De routes zijn zo gekozen, dat je ze makkelijk kunt combineren tot een grote ronde door Zuid-Noorwegen. Maar je kunt er natuurlijk ook een deel van rijden, en tijdens een volgende vakantie weer een ander deel afleggen.

campergids Zuid-Noorwegen
Afbeelding met dank aan uitgeverij Elmar

Bij de routes staan duidelijke routekaarten en tips voor bezienswaardigheden en activiteiten onderweg. Dankzij de gekleurde rand aan de bovenkant van de pagina’s sla je de gids snel weer open bij de route die je op dat moment aan het rijden bent.

Nog meer informatie

Voor in de gids staat alvast wat algemene informatie over Noorwegen, de allermooiste campings daar, eten & drinken en suggesties voor sportieve activiteiten.

Achterin vind je tips om je goed voor te bereiden als je met de camper naar Noorwegen gaat. Niet alleen krijg je tips voor je route naar Noorwegen, algemene info over bijvoorbeeld weer en prijsniveau en wanneer er belangrijke feestdagen en evenementen in Noorwegen zijn, maar er staan ook een inpaklijst en een voertuig-checklist voor je camperreis in de gids. Extra leuk vond ik de tips over apps, boeken, films en muziek waarmee je helemaal in vakantiestemming komt.

Tot slot vertelt de schrijver je nog wat je in Noorwegen vooral NIET moet doen – ook dat is goed om te weten.

Digitale extra’s

Behalve al die handige informatie op papier krijg je bij de gids ook toegang tot digitale extra’s. Voor makkelijke navigatie zijn de routes te downloaden als gpx-bestand en er is een speciale Spotify-playlist bij gemaakt.

Nu verkrijgbaar

De Campergids Zuid-Noorwegen is een uitgave van Uitgeverij Elmar en is nu verkrijgbaar. De vrolijk vormgegeven gids, waarin je een leuk geel camperbusje volgt op een prachtige reis door Noorwegen, heeft ruim 200 bladzijden en is geschreven door Martin Müller (de naam van de vertaler heb ik helaas niet kunnen vinden).

De winnaars van de winactie hebben inmiddels bericht ontvangen.

Met dank aan uitgeverij Elmar voor het mogelijk maken van deze review en winactie.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Noorwegen deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Noorwegen met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Denemarken en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

17 reacties

 1. Hoi Sandra, de reis van Bergen naar Ålesund lijkt mij geweldig. De vorige rondreis die wij gemaakt hebben zijn we bij Bergen naar het Oosten gegaan de Hardangervidda in, ook prachtig. De volgende keer wil ik graag vanuit Bergen naar het noorden richting Ålesund dat volgens horen en zeggen een hele mooi stad is. Vandaar dat ik graag meeloot voor de gids. Gr Annette

 2. Rijden terug vanuit noorwegen naar Nederland nu. Door jouw stralend Noorwegen zijn we met het Noorse virus besmet. We zouden nog weleens de route van Eidfjord naar het josteldalsbreen en Jotunheimen willen doen.
  We hebben veel aan jouw tips gehad.
  Groetjes Kees en Fia

 3. Van Eidfjord naar de nationale parken Jostedalsbreen en Jotunheimen lijkt mij een prachtige rit. Volgens mij ook heel veel facetten van Noorwegen bij elkaar… over een paar weken gaan mijn man en ik voor het eerst naar Noorwegen met een mini camper. We zijn razend benieuwd naar de natuur, de rust en de fjorden en gletsjers.

 4. Dag Sandra,
  Wij zouden graag nog eens met de camper naar Noorwegen gaan. Eerder waren we al met de auto in Noorwegen. Vooral de route langs de nationale parken spreekt ons aan.

  Vriendelijke groet,

  Finanda Hartman

 5. Hoi Sandra,
  Onze dochter gaat van de zomer voor het eerst met de camper naar Noorwegen.
  Ik heb haar de route Oslo naar Lillehammer aangeraden, dus dat komt mooi overeen.

 6. Hoi,

  Wij gaan deze zomer voor het eerst naar Noorwegen. Deze reis stond in 2016 al op de planning maar hebben we toen moeten annuleren door rugproblemen bij mijn echtgenoot. Nu het eindelijk bijna zover is staat Kristiansand op ons verlanglijstje 🙂
  We kijken er zo naar uit! Het boek zou meer dan welkom zijn!

  Groetjes Anja

 7. Noorwegen reeds vaker bezocht, maar nog zo veel meer te ontdekken, en waarom dan niet met een camper, goed voorbereid met de campergids Noorwegen.

 8. Beste Sandra , dank U wel voor de uitdagende mail . Ik wil graag een gokje wagen. We gaan eind deze maand met onze camper aan de reis naar de Noordkaap beginnen.We reizen oa van Bergen naar Alesünd , we bezoeken de Nationale Parken Jostedalsbreen en Jutenheimen. Ook de reis van Mäløy naar Alesund staat in onze geplande route.
  We zijn al vaker naar Noorwegen geweest maar niet met een camper , dus niet onze eerste – maar zeker ook niet onze laatste reis naar de Noorse Fjorden.
  We verheugen ons en wensen U ook een onvergetelijke vakantie. Hartelijke groeten Richard en Ria Hecht

 9. Hallo Sandra,

  Dit jaar gaan wij voor het eerst met onze caravan naar Noorwegen. Mede geïnspireerd door de tocht door Zuid Noorwegen die jij eerder maakte, verwachten wij een vergelijkbare route te maken. Wij beginnen in Kristiansand. De route van Stavanger naar Bergen lijkt mij een van de mooiere routes. We zijn benieuwd.
  Frank en Anka

 10. Hoi Sandra, vorig jaar voor de eerste keer naar Scandinavië gereisd. Geweldig dat ik jouw dite heb ontdekt! Door jouw leuke tips en je ervaringen te lezen maakten we een prachtige reis. Deze Belgen willen zeker nog eens naar het Hoge Noorden afreizen en extra info en tips zijn altijd zeer welkom! Alvast bedankt hiervoor ook als we de gids niet gaan winnen.😄

  • Hai Sandra,
   Wat een mooie kans, zo’n gids!
   We waren van plan deze zomer voor het eerst naar Noorwegen te gaan met ons gezin met twee pubers. We zijn dol op prachtige natuur en dat schijnt in Noorwegen volop te vinden te zijn!
   Door omstandigheden hebben we onze plannen helaas een jaar uit moeten stellen, onze eerste reis naar Noorwegen gaan we nu volgend jaar maken. Ik verwacht dat het niet de laatste zal zijn.
   Ik denk dat we willen beginnen met de reis Van Eidfjord naar de nationale parken Jostedalsbreen en Jotunheimen. Deze beide parken zijn in onze oriëntatie op onze reis al duidelijk als favoriet naar voren gekomen. En wellicht plakken we er nog één of meer andere routes uit de gids bij aan of bewaren we die voor andere jaren. Verslaving ligt op de loer en hoe fantastisch is het dan om een gids te hebben die deze fantastische verslaving nog mooier maakt?!
   Je website met ideeën is al om te smullen, en zo’ tastbare gids erbij om doorheen te bladeren om en je voorpret aan te wakkeren, ook als je even offline wilt…daar begint de reis al mee!

 11. We hebben al een aantal routes gereden, maar we willen graag nog meer zien, dus zo’n gids bied ons hopelijk nog meer inzichten. Het binnenland van Noorwegen isz zo mooi! De route van Van Åndalsnes naar Lillehammer met een bezoek aan Rondane Nasjonalpark lijkt me echt de moeite waard! Prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.