Cruises naar Noorwegen en Hurtigruten

Cruises naar Noorwegen brengen je naar de mooiste plekjes aan de Noorse fjorden. Een reis met de Hurtigruten is helemaal iets bijzonders.

Cruises naar Noorwegen

Ik had zelf nooit gedacht dat ik (als liefhebber van eenvoudige vakanties in de natuur) zo zou kunnen genieten van een cruise naar Noorwegen. In deze blogpost over mijn cruise naar de fjorden probeer ik uit te leggen hoe ik ook op een cruiseschip de rustige plekjes kon vinden en optimaal genoot van de natuur.

Deze cruise van OAD lijkt me stiekem nog iets leuker, omdat je een dag in Kopenhagen aanlegt voordat je naar Noorwegen vaart. Eenmaal in Noorwegen doet deze cruise Flam, Alesund, Hellesylt en de Geirangerfjord aan. Ik vond hem ook best aantrekkelijk geprijsd – bekijk hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Ook mooi is deze 8-daagse cruise naar de Noorse fjorden van de ANWB. Hierbij vertrek je vanuit Rotterdam en vaar je met Holland America Line naar Eidfjord bij de Hardangervidda, Ålesund, Bergen en Geiranger aan de kop van het Geirangerfjord.

Reizen met de Hurtigruten

Mijn reis met de Hurtigruten was helemaal iets bijzonders. En dan was ik nog maar één nacht aan boord! Hier vind je een verslag van mijn winterse doorvaart van Tromso naar Honningsvag.

Gelukkig wordt deze reis volop aangeboden in allerlei varianten, zowel in de zomer als in de winter. Tijdens deze reis met Hurtigruten van ANWB Vakantie ga je bijvoorbeeld op zoek naar het noorderlicht.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.