Cruises naar Noorwegen brengen je naar de mooiste plekjes aan de Noorse fjorden. Een reis met de Hurtigruten is ook heel bijzonder.

Ik had zelf nooit gedacht dat ik (als liefhebber van eenvoudige vakanties in de natuur) zo zou kunnen genieten van een cruise naar Noorwegen. In deze blogpost over mijn cruise naar de fjorden probeer ik uit te leggen hoe ik ook op een cruiseschip de rustige plekjes kon vinden en optimaal genoot van de natuur.

8-daagse cruise Scandinavische steden

Deze cruise (hier te boeken bij TUI ) met vertrek uit Kiel in Duitsland brengt je naar de Scandinavische steden Kopenhagen (Denemarken) en Ålesund (Noorwegen). Daarnaast kom je in de prachtige Noorse fjordbestemmingen Hellesylt en Flåm.

8-daagse cruise Prachtig Noorwegen

Deze cruise (hier te boeken bij TUI) biedt het gemak van een afvaart uit Nederland. Na een dag op zee begint je tocht langs fjorden, watervallen en berglandschappen. Bezoek Ålesund of ontdek Molde en geniet van UNESCO-werelderfgoed Geiranger.

8-daagse cruise Noorwegen met Oslo

Voor deze cruise naar onder andere de Noorse hoofdstad Oslo vertrek je lekker makkelijk vanuit Amsterdam. Je verkent verder de steden Kristiansand en Stavanger en brengt en bezoek aan het dorpje Flåm, het vertrekpunt van de 20 kilometer lange treinrit de bergen in. Deze cruise is hier te boeken bij TUI.

8-daagse cruise Noorwegen en Geiranger

Bremerhaven is maar zo’n 4 uur rijden van Utrecht en het is dan ook een comfortabel vertrekpunt voor deze cruise naar Noorwegen (hier te boeken bij TUI). Het is een reis langs indrukwekkende landschappen met veel fjorden en watervallen. Je doet de Noorse steden Bergen en Ålesund aan en komt op fjordbestemmingen Geiranger, Hellesylt en Flåm, waar je een rit kunt maken met de Flåmbaan.

8-daagse cruise Noorse Fjorden Noord

Deze 8-daagse cruise met Holland America Line (te boeken bij de ANWB) brengt je naar de noordelijke fjordenkust van Noorwegen: naar de Eidfjord, Ålesund, Geiranger en Bergen.

8-daagse cruise Noorse Fjorden Zuid

Tijdens deze 8-daagse cruise met Holland America Line (te boeken via de ANWB) bezoek je de zuidelijke fjordenkust, met Oslo, Stavanger, Flåm en Kristiansand.

9-daagse cruise Noorwegen en Oslo

Vanuit Bremerhaven in Duitsland vaar je met Mein Schiff naar Oslo, Bergen, Ålesund en Flåm. Onderweg kom je diepe fjorden en steile berghellingen met watervallen tegen. Deze cruise is hier te boeken bij TUI.

10-daagse cruise Noorwegen en Flåm

Het Noord-Duitse Bremerhaven is een mooie uitvalsbasis voor deze cruise langs heel veel hoogtepunten in Noorwegen. Je ziet onderweg:

 • Flåm
 • Bergen
 • Haugesund
 • Sandnes
 • Kristiansand
 • Oslo

Deze cruise wordt uitgevoerd door Mein Schiff en is hier te boeken bij TUI.

12-daagse cruise Noorwegen en de Noordkaap

Wil je helemaal door varen naar de Noordkaap in Noord-Noorwegen? Dan kun je met deze cruise van Mein Schiff (hier te boeken via TUI) vertrekken vanuit Bremerhaven. Via Bergen, Geiranger en Hellesylt vaar je dan naar Honningsvåg bij de Noordkaap. Op de terugweg doe je nog de Noorse steden Trondheim en Ålesund aan.

12-daagse cruise Noorwegen met Geiranger

Voor deze cruise ga je in het Duitse Kiel aan boord van Mein Schiff. Dan begint een reis langs de mooiste plekjes in Noorwegen:

 • Oslo
 • Kristiansand
 • Trondheim
 • Molde
 • Geiranger
 • Hellesylt
 • Ålesund
 • Bergen

Deze cruise is hier te boeken bij TUI.

12-daagse cruise Noorse fjorden en Kopenhagen

Deze cruise (hier te boeken bij TUI) brengt je vanuit IJmuiden naar Molde, Flåm, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger en Kristiansand in Noorwegen, en maakt de reis op een geweldige manier af met de leuke Deense steden Aarhus en Kopenhagen. De cruise wordt uitgevoerd door Holland America Line.

15-daagse cruise Noorwegen compleet

Voor deze cruise (hier te boeken bij TUI) vertrek je vanuit Nederland voor een zeer complete cruise naar Noorwegen. Je komt in Eidfjord, Skjolden, Åndalsnes, Trondheim, Hammerfest en in Honningsvåg voor een bezoek aan de Noordkaap. Op de terugweg doe je nog de steden Bergen en Stavanger aan.

15-daagse luxe cruise Noordkaap en fjorden

Op de website van TUI vond ik ook deze luxe cruise naar Noorwegen van Seabourn. Behalve de luxe aan boord hebben de exclusieve schepen het voordeel dat ze kleiner zijn en daardoor op plekken kunnen aanleggen waar grotere cruiseschepen niet kunnen komen, zoals de Trollfjord en de Nordfjord. Verder zie je Ålesund, Svolvaer (Lofoten), Tromsø, Honningsvåg (bij de Noordkaap), Stavanger en ook nog Skagen en Kopenhagen in Denemarken.

15-daagse cruise van IJmuiden naar de Noordkaap

Ook heel compleet is deze cruise met Holland America Line vanuit IJmuiden naar Stavanger, Flåm,
Ålesund, Trondheim, Hammerfest, Honningsvag, Geiranger en Bergen. Deze cruise is hier te boeken bij TUI.

Reizen met de Hurtigruten

Mijn reis met de Hurtigruten was helemaal iets bijzonders. En dan was ik nog maar één nacht aan boord! Hier vind je een verslag van mijn winterse doorvaart van Tromso naar Honningsvag.

Gelukkig wordt deze reis volop aangeboden in allerlei varianten, zowel in de zomer als in de winter. Tijdens deze reis met Hurtigruten van ANWB Vakantie ga je bijvoorbeeld op zoek naar het noorderlicht.

Cruises naar IJsland en Spitsbergen

Je kunt ook een cruise maken naar Spitsbergen, of je cruise naar Noorwegen combineren met een bezoek aan IJsland.

10-daagse expeditiecruise Spitsbergen

Expeditieschip de Hondius is speciaal gebouwd voor het arctisch gebied en een optimale beleving van de natuur rondom Spitsbergen. Neem zeker je verrekijker mee om walvissen te spotten. Tijdens deze expeditiecruise naar het noorden van Spitsbergen bekijkt het expeditieteam per dag welke activiteiten het beste bij de weersomstandigheden passen. Een voorbeeld van zo’n activiteit is een sneeuwschoenwandeling over sneeuw en ijs, uiteraard onder leiding van de expeditiegidsen. Daarnaast worden aan boord lezingen gegeven.

15-daagse cruise Fjorden, geisers en hooglanden

Nog zo’n mooie cruise met vertrek vanuit Nederland. Je vaart eerst naar Noorwegen voor de stad Bergen en het beroemde Molde-panorama met wel 222 besneeuwde bergtoppen. Daarna vaar je naar IJsland met Akureyri, Isafjördur en de hoofdstad Reykjavik. op de terugweg doe je de Shetland-eilanden en Schotland aan. Deze cruise is hier te boeken bij TUI.

15-daagse cruise IJsland en Britse Eilanden

Tijdens deze cruise, die te boeken is bij de ANWB, vaar je langs de Noorse fjordenkust naar IJsland. Op de terugweg doe je de Shetland Eilanden, de Schotse Hooglanden en het koninklijk erfgoed van Edinburgh aan. De kans is groot dat je zeehonden, walrussen, ijsberen en misschien zelfs witte dolfijnen spot. 

22-daagse cruise Spitsbergen en IJsland

Deze 22-daagse cruise van Holland America Line (hier te boeken bij TUI) brengt je vanuit Nederland naar:

 • Dover
 • Bergen (Noorwegen)
 • Molde (Noorwegen)
 • Longyearbyen (Spitsbergen)
 • Ny Alesund (Spitsbergen)
 • Akureyri (IJsland)
 • Isafjördur (IJsland)
 • Reykjavik (IJsland)
 • Kirkwall
 • South Queensferry
 • Invergordon

22-daagse cruise Spitsbergen, IJsland en Schotland

Via de Noorse fjordenkust vaar je naar het indrukwekkende Spitsbergen. Daarna staan de gletsjers, geisers en ijsbergen van IJsland op het programma. Via de Orkney Eilanden, de Hooglanden en het koninklijk erfgoed van Edinburgh in Schotland vaar je weer terug naar Nederland. Je boekt deze droomcruise bij de ANWB.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.