Cruises naar Noorwegen brengen je naar de mooiste plekjes aan de Noorse fjorden. Een reis met de Hurtigruten is helemaal iets bijzonders.

Ik had zelf nooit gedacht dat ik (als liefhebber van eenvoudige vakanties in de natuur) zo zou kunnen genieten van een cruise naar Noorwegen. In deze blogpost over mijn cruise naar de fjorden probeer ik uit te leggen hoe ik ook op een cruiseschip de rustige plekjes kon vinden en optimaal genoot van de natuur.

8-daagse cruise Noorse Fjorden Noord – ms Rotterdam

Deze 8-daagse cruise met Holland America Line (te boeken bij de ANWB) brengt je naar de noordelijke fjordenkust van Noorwegen: naar de Eidfjord, Ålesund, Geiranger en Bergen.

8-daagse cruise Noorse Fjorden Zuid – ms Rotterdam

Tijdens deze 8-daagse cruise met Holland America Line (te boeken via de ANWB) bezoek je de zuidelijke fjordenkust, met Oslo, Stavanger, Flåm en Kristiansand.

Reizen met de Hurtigruten

Mijn reis met de Hurtigruten was helemaal iets bijzonders. En dan was ik nog maar één nacht aan boord! Hier vind je een verslag van mijn winterse doorvaart van Tromso naar Honningsvag.

Gelukkig wordt deze reis volop aangeboden in allerlei varianten, zowel in de zomer als in de winter. Tijdens deze reis met Hurtigruten van ANWB Vakantie ga je bijvoorbeeld op zoek naar het noorderlicht.

15-daagse cruise IJsland en Britse Eilanden

Tijdens deze cruise, die te boeken is bij de ANWB, vaar je langs de Noorse fjordenkust naar IJsland. Op de terugweg doe je de Shetland Eilanden, de Schotse Hooglanden en het koninklijk erfgoed van Edinburgh aan. De kans is groot dat je zeehonden, walrussen, ijsberen en misschien zelfs witte dolfijnen spot. 

10-daagse expeditiecruise Spitsbergen

Expeditieschip de Hondius is speciaal gebouwd voor het arctisch gebied en een optimale beleving van de natuur rondom Spitsbergen. Neem zeker je verrekijker mee om walvissen te spotten. Tijdens deze expeditiecruise naar het noorden van Spitsbergen bekijkt het expeditieteam per dag welke activiteiten het beste bij de weersomstandigheden passen. Een voorbeeld van zo’n activiteit is een sneeuwschoenwandeling over sneeuw en ijs, uiteraard onder leiding van de expeditiegidsen. Daarnaast worden aan boord lezingen gegeven.

22-daagse cruise Spitsbergen, IJsland en Schotland

Via de Noorse fjordenkust vaar je naar het indrukwekkende Spitsbergen. Daarna staan de gletsjers, geisers en ijsbergen van IJsland op het programma. Via de Orkney Eilanden, de Hooglanden en het koninklijk erfgoed van Edinburgh in Schotland vaar je weer terug naar Nederland. Je boekt deze droomcruise bij de ANWB.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.