Emigreren

Emigreren naar Noorwegen is een hele stap, maar wel iets waar veel mensen van dromen. In de interviews die ik deed met enkele naar Noorwegen geëmigreerde Nederlanders, vertellen zij over hun ervaringen met emigreren naar Noorwegen:

De cultuurshock bij een emigratie naar Noorwegen wordt hilarisch in beeld gebracht in de serie Lilyhammer, waar een mafiabaas uit de VS naar Noorwegen verhuist.

Boeken over emigreren naar Noorwegen

Meer ervaringen van Nederlanders met emigreren naar Noorwegen kun je lezen in deze boeken.

ScandinaviëBeurs op de EmigratieBeurs

Een keer per jaar kun je op de Emigratiebeurs de speciale Scandinaviëbeurs bezoeken voor een goede voorbereiding om je emigratie naar Noorwegen of om genoeg informatie te verzamelen om de knoop definitief door te hakken.

Noorse taal leren

Iets waar alle ervaringsdeskundigen op hameren, is het belang van het leren van Noors. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen, bijvoorbeeld door middel van een taalcursus Noors gewoon bij jou thuis. Kijk ook eens bij Noors op maat voor boeken in het Noors en taalcursussen Noors.

Een eigen vakantiewoning in Noorwegen

En als definitief emigreren toch nog een te grote stap is, kun je er ook voor kiezen om je eigen vakantiewoning in Noorwegen te laten neerzetten via Portula.

Werken in Noorwegen

Wil je graag een tijdje werken in Noorwegen? Bekijk dan hier de mogelijkheden: