Fietsreizen en wandelreizen in Noorwegen

Fietsen op de Lofoten

Bij Abel Reizen kun je een prachtige 8-daagse fietsvakantie op de Lofoten boeken. Daarbij fiets je in totaal zo’n 150-160 kilometer over deze eilandengroep boven de Poolcirkel. Je vindt er bergketens en afgelegen stranden, fjorden en heel veel wildlife. Je hebt dan ook naast het fietsen genoeg tijd om te gaan wandelen, zeekajakken of op walvissafari te gaan. Ook verlengen is mogelijk. Lees er hier meer over (inclusief een reisverslag van mensen die je voorgingen) en vraag een reisvoorstel aan.

Wandelen op de Lofoten

Sawadee heeft een 10-daagse wandelvakantie op de Lofoten. De eerste 3 nachten verblijf je in een rorbu in het vissersdorpje Stamsund, waar je wandelingen maakt naar de baai van Unstad en de Justadtinden (een van de hoogste toppen op het eiland Vestvagoy). Op dag 4 wandel je naar Fredvang op het ruige eiland Moskenesoya, waar je weer 3 nachten verblijft. Hier maak je een kustwandeling naar Nusjford, het oudste en best bewaarde vissersdorpje van de Lofoten, en naar het mooie strand van Kvalvikka en de Ryten (543 m). Voor de laatste 3 nachten word je naar naar het zuidelijkste eiland Moskenesoya gebracht. In Reine (volgens de Noren het mooiste dorp van Noorwegen) neem je de ferry naar het gehuchtje Vindstad voor een wandeling naar het strand van Bunes. Ook bezoek je het dorp Å (het zuidelijkste dorp van de Lofoten) en zijn hier nog meerdere bergen te beklimmen.

Fietsvakantie Mjolkevegen en Rallarvegen

Pharos Reizen heeft een 10-daagse fietsvakantie Mjolkevegen en Rallarvegen. Hierbij fiets je eerst door glooiende heuvels over de Mjølkevegen en geniet je van uitzichten over graslanden en van de enorme bergen van Jotunheimen. Daarna ga je naar de populairste fietsroute in Noorwegen: Rallarvegen.

Wandelen met hond in Noorwegen

True Nature Trails organiseert wandelreizen met je hond in Noorwegen.