13-daagse wandelrondreis Noorwegen – Van wandelpad tot Koningsweg

Deze wandelreis van de ANWB begint pas echt als je met de ferry de Oslofjord binnen vaart. Dan begint de pret: wandelen over de historische Koningsweg, door Jotunheimen (‘het land van de mythische goden’) en door het oudste nationale park van Rondane. Maak ook zeker een uitstapje naar het langste en diepste fjord van Noorwegen, de Sognefjord.

Wandelen op de Lofoten

Sawadee heeft een 10-daagse wandelvakantie op de Lofoten. De eerste 3 nachten verblijf je in een rorbu in het vissersdorpje Stamsund, waar je wandelingen maakt naar de baai van Unstad en de Justadtinden (een van de hoogste toppen op het eiland Vestvagoy). Op dag 4 wandel je naar Fredvang op het ruige eiland Moskenesoya, waar je weer 3 nachten verblijft. Hier maak je een kustwandeling naar Nusjford, het oudste en best bewaarde vissersdorpje van de Lofoten, en naar het mooie strand van Kvalvikka en de Ryten (543 m). Voor de laatste 3 nachten word je naar naar het zuidelijkste eiland Moskenesoya gebracht. In Reine (volgens de Noren het mooiste dorp van Noorwegen) neem je de ferry naar het gehuchtje Vindstad voor een wandeling naar het strand van Bunes. Ook bezoek je het dorp Å (het zuidelijkste dorp van de Lofoten) en zijn hier nog meerdere bergen te beklimmen.

Wandelen met hond in Noorwegen

True Nature Trails organiseert wandelreizen met je hond in Noorwegen.

Fietsen op de Lofoten

Bij Abel Reizen kun je een prachtige 8-daagse fietsvakantie op de Lofoten boeken. Daarbij fiets je in totaal zo’n 150-160 kilometer over deze eilandengroep boven de Poolcirkel. Je vindt er bergketens en afgelegen stranden, fjorden en heel veel wildlife. Je hebt dan ook naast het fietsen genoeg tijd om te gaan wandelen, zeekajakken of op walvissafari te gaan. Ook verlengen is mogelijk. Lees er hier meer over (inclusief een reisverslag van mensen die je voorgingen) en vraag een reisvoorstel aan.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.