Gezinsreizen naar Noorwegen maken het heel makkelijk om ook met kinderen van de ruige Noorse natuur te genieten. Er zijn zoveel mogelijkheden!

Afwisselend Noorwegen (13, 14, 16 of 17 dagen)

Afwisselend Noorwegen is een familierondreis Oost-, West- en Zuid-Noorwegen van de ANWB. Je verblijft op gezinsvriendelijke vakantieparken en doet de Scandinavische Alpen bij Hemsedal, de Sognefjord (het diepste en langste fjord van Noorwegen) en het grootste bergplateau van Europa (de Hardangervidda) aan. Onderweg kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het kleurrijke Bergen, wolven spotten in het Langedrag Wildernis Park, plezier beleven in aquapark Bø Sommarland, een rit maken met de Flåmtrein, de sluizen van het Telemark-kanaal en natuurlijk de vele fjorden en watervallen van Noorwegen bewonderen.

Er zijn verschillende varianten beschikbaar:

Het land van de oergoden (10 dagen)

Het land van de oergoden is een 10-daagse actieve vakantie in Noorwegen (Oostland) van de ANWB waarbij je overnacht in een appartement of vakantiewoning bij Beitostølen en onder andere gaat bergklimmen (min. 10 jaar) en raften (min. 10 jaar). Per persoon zijn twee activiteiten in Beitostølen Sommerpark inbegrepen, je maakt de boottocht + hike Bygdin – Torfinnsbu en je kunt gebruikmaken van het zwembad van het Radisson Blu Resort.

Avontuur tussen de fjorden (10 dagen)

Avontuur tussen de fjorden is een 10-daagse actieve vakantie in Noorwegen (Westland) van de ANWB waarbij je overnacht in Myrkdalen Mountain Resort en gaat klimmen in het klimpark, gaat raften, gaat skydiven in een windtunnel en de dagexcursie ‘Noorwegen in een notendop’ maakt met de Flåmtrein, een boottocht en een busrit.

Tussen fjorden en bergen (14 of 15 dagen)

Tijdens deze rondreis van de ANWB maak je kennis met de fjorden, de bergen en de Noorse hoofdstad. Je reist vanuit het Deense Hirtshals naar Bergen, de Sognefjord en de Geirangerfjord. Ook de koning der valleien, Gudbrandsdalen, ontbreekt niet – én je bezoekt Oslo. Onderweg verblijf je op de boot en in vakantiewoningen en/of appartementen. In Oslo verblijf je in een appartementenhotel vlak bij het Koninklijk Paleis.

Adembenemend Noorwegen (16 of 17 dagen)

Voor de rondreis Adembenemend Noorwegen van ANWB Vakantie vaar je eerst met de ferry van Kiel naar Göteborg. Dan rij je naar Skeikampen in het Gubrandsdal. Je volgende verblijfplaats bevindt zich in het fjordengebied. Daarna is Myrkdalen aan de beurt, van waaruit je ook Bergen kunt bezoeken? Ten slotte verblijf je in Rjukan in een vakantiepark boven op een berg. Dan vaar je van Oslo terug naar Frederikshavn in Denemarken. 

Je kunt deze reis ook boeken met een overtocht met de luxe Color Line.

Noorwegen in een notendop (17 dagen)

Noorwegen in een notendop is een 17-daagse familierondreis Zuid-, West- en Oostland van de ANWB waarbij je in 2,5 week een heel goed beeld krijgt van wat Noorwegen allemaal te bieden heeft. Je ontdekt de zuidkust, de fjorden, de bergen én tot slot ook nog de hoofdstad Oslo!

Tip: kijk ook even bij de rondreizen door Scandinavië, waarbij je niet alleen Noorwegen maar bijvoorbeeld ook Zweden bezoekt. 

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.