Wil je graag met een groep op reis naar Noorwegen? Hieronder vind je enkele groepsreizen naar Noorwegen die ik heb gevonden – van stedentrips tot rondreizen en wintersportreizen.

Groepsreizen Noorwegen in de zomer

Wil je in de zomer op groepsreis naar Noorwegen? Wat denk je van onderstaande reizen?

Hoogtepunten van Noorwegen (9 dagen)

SRC heeft deze 9-daagse groepsreis Hoogtepunten van Noorwegen waarin je Oslo bezoekt en mooie treinritten maakt (Krøderbanen, Raumabanen en de Flåmbaan). Maar ook de busrit over  bus verder rijden over de spectaculaire Trollstigen naar de pastelkleurige stad Ålesund is de moeite waard én je maakt een boottocht over de Geirangerfjord.

Groepsreis Noorwegen (10 dagen)

Tijdens deze 10-daagse groepsreis Noorwegen van SRC reis je mee van Oslo via Lillehammer, Ålesund, Flåm en de Geirangerfjord naar Bergen. Deze reis kun je hier bekijken.

Busreis Noorwegen (12 dagen)

Voor deze 12-daagse busreis van de ANWB vlieg je naar Oslo, waar je eerst een stadstour maakt. Dan gaat de route verder via Lillehammer en en de schitterende Atlanterhavsveien (Atlantic Road) naar art nouveau-stad Ålesund. Ook rij je over de populaire Trollstigen en verken je vanuit Geiranger de spectaculaire Geirangerfjord vanaf het water. Je ziet de Sognefjord en de Hardangerfjord en maakt een treinrit met de beroemde Flåmsbana. Ook de Lysefjord bij Stavanger en de stad Bergen komen aan bod.

12-daagse single groepsrondreis Noorwegen (incl. vlucht) – Fjorden, gletsjers en elanden

Tijdens deze singlesreis van de ANWB maak je kennis met de ruige natuur en enkele bruisende steden in Noorwegen. Het is een rondreis vol met bezienswaardigheden en activiteiten. Je bezoekt een paar van de mooiste fjorden, zoals de Sognefjord en de Geirangerfjord. Ook breng je een bezoek aan Hanzestad Bergen, het art nouveau-stadje Ålesund (vanuit Ørsta) en de Noorse hoofdstad Oslo.

25-daagse groepscampingrondreis Zweden en Noorwegen

Tijdens deze groepskampeerreis van de ANWB rij je met je je eigen auto of camper door het Zweedse en Noorse landschap en langs de steden Göteborg, Stockholm en Oslo. Op de heen- en terugreis pak je ook nog een stukje Denemarken mee. De route gaat tegen de wijzers van de klok in, van de Zweedse meren en bossen naar de hoogvlaktes, gletsjers en fjordenkust van Noorwegen.

30-daagse groepskampeerrondreis Noorse fjorden

Op een camping in Noord-Duitsland maak je kennis met de groep waarmee je deze groepskampeerreis van de ANWB gaat beleven. Dan nemen jullie de nachtboot van Kiel naar Göteborg om vervolgens door te rijden naar een camping bij Oslo. Een gids laat je de Noorse hoofdstad zen en dan rij je over de Aurlandsvegen naar Flåm voor een rondvaart over de Nærøyfjord. Je rijdt verder langs de kust richting Åndalsnes, waar je een bustocht over de ‘Golden Route’ maakt. De volgende stop is Iets ten oosten van Ålesund. Daar maak je vanuit Valle een bus/boottocht naar het eilandje Grip en kun je jugendstil-stad Ålesund bezoeken. Vanuit Olden breng je een bezoek aan de Briksdal-gletsjer en ook de Boknafjord, de Lysefjord en de Preikestolen bij Stavanger komen aan bod, net als Bergen met de Fløyen-tandradbaan. Vanuit Kristiansand vaar je ten slotte naar Hirtshals in Denemarken voor een verblijf in Hobro en Ribe.

Groepsreizen Noorwegen in de winter

Ook in de winter is Noorwegen een geweldige bestemming. Deze groepsreizen naar Noorwegen laten je kennismaken met de Noorse winter.

Singlereis avontuurlijk Noorwegen winter (8 dagen)

Tijdens deze reis van Simi Reizen ga je cross country-skiën en leer je onder andere navigeren in het winterlandschap en je eigen iglo bouwen. Ook ga je ijsvissen en loop je de Beseggen – een van de populairste wandeling van Noorwegen. Deze reis is voor deelnemers van 24-39 jaar.

Groepsreis Noorwegen winter adventure (8 dagen)

Het programma van deze reis van Simi Reizen komt overeen met bovenstaande singlereis. Maar deze reis is bedoeld voor de leeftijdsgroep 18-25 jaar.

Rondreis Bucketlist Noorwegen (14 dagen)

Voor deze uitdagende en actieve kampeerreis van Simi Reizen vlieg je naar Oslo en reis je verder met een minibusje. Tijdens je vakantie kun je onder andere gaan kanovaren, fietsen, vissen, ziplinen, wandelen, raften en klimmen. Deze reis is voor mensen van 24-39 jaar.

Bucktlist adventure Noorwegen (14 dagen)

Deze reis van Simi Reizen komt overeen met bovenstaande bucketlist-reis, maar is voor deelnemers van 14-25 jaar.

Groepsreizen door Noorwegen en andere landen

Er zijn ook groepsreizen waarbij je Noorwegen combineert met bijvoorbeeld Zweden en/of Finland.

Winters Lapland: groepsreis Arctische cultuur en natuur (6 dagen)

Tijdens deze 6 dagen winters Lapland (Noorwegen en Zweden) van SRC Reizen maak je kennis met de Sami en hun rendieren. Je bekijkt Tromsø en maakt vanuit die Noord-Noorse stad een huskysafari. Dan rij je met de trein naar Kiruna in Zweden. Het hopen is natuurlijk op het noorderlicht.

Groepsreis Noorwegen en Zweden (10 dagen)

Deze 10-daagse groepsreis van Shoestring is echt iets voor natuurliefhebbers. Hij neemt je mee naar uitgestrekte bossen, hoge bergtoppen, glasheldere meren en fjorden en knusse rode huisjes. Van wandelen of raften tot een bezoek aan de steden Stockholm en Oslo – hier vind je deze veelzijdige reis.

Boven de poolcirkel (10 dagen)

Tijdens deze 10-daagse groepsreis naar Finland, Zweden en Noorwegen boven de poolcirkel van SRC Reizen kom je in Fins Lapland afgeronde bergen en heel veel meren tegen, in Noorwegen fjorden en grillige bergen en in Noord-Zweden uitgestrekte bossen. Er is volop aandacht voor de Sami en hun rendieren.

Groepsreis Noorwegen/Zweden (15 dagen)

Deze groepsreis van Simi Reizen voor deelnemers van 24-39 jaar begint in Zweden. Daar bezoek je de hoogste waterval van Zweden, maakt een tweedaagse kanotocht en een mountainbike-tocht. Daarna ga je naar Noorwegen en bezoek je meerdere nationale parken. Deze rondreis is een echte kampeer- en natuurvakantie.

Actieve groepsreis Noorwegen en Zweden (15 dagen)

Deze reis van Simi Reizen voor deelnemers van 18-25 jaar lijkt erg veel op bovenstaande groepsreis Noorwegen/Zweden.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.