Wil je graag met een groep op reis naar Noorwegen? Hieronder vind je enkele groepsreizen naar Noorwegen die ik heb gevonden – van stedentrips tot rondreizen en wintersportreizen.

Busreizen naar Noorwegen

La Karavana: op pad met een omgebouwde dubbeldekker (8 dagen)

Een wel heel bijzondere busreis Noorwegen is die van La Karavana. Je maakt deze unieke roadtrip met een omgebouwde klassieke dubbeldekkerbus. Daarmee rij je langs de Noorse kust tussen Kristiansand en Stavanger. Onderweg ga je kajakken, wandelen, fietsen, zeilen en uitrusten rondom het kampvuur.

Hier lees je meer over deze Noorwegen-reis van La Karavana.

Hoogtepunten van Noorwegen (10 dagen)

Tijdens deze busreis Noorwegen neemt Oad je me naar prachtige bergen, watervallen, gletsjers en fjorden zoals de Byglandsfjord, Hardangerfjord en de Nærøyfjord. Ook bezoek je de Noorse steden Bergen, Stavanger en Oslo en kun je een rit maken met de beroemde trein vanuit Flåm.

Bekijk deze reis hier op de website van Oad.

Fjordenland Noorwegen (vlieg & bus, 10 dagen)

Bezoek de langste, diepste en meest woeste fjordengebieden van Noorwegen met deze gecombineerde vlieg- en busreis. Naast de onvergetelijke uitzichten op de Hardanger-, Sogne- en Geirangerfjord kom je ook nog watervallen, besneeuwde bergtoppen en gletsjers tegen. Daarnaast bezoek je Bergen, Stavanger en Oslo.

Deze reis vind je hier op de website van Oad.

Fjordenland Noorwegen (alleen bus, 12 dagen)

Bezoek de langste, diepste en meest woeste fjordengebieden van Noorwegen met deze gecombineerde busreis. Naast de onvergetelijke uitzichten op de Hardanger-, Sogne- en Geirangerfjord kom je ook nog watervallen, besneeuwde bergtoppen en gletsjers tegen. Daarnaast bezoek je Bergen, Stavanger en Oslo.

Deze reis vind je hier op de website van Oad.

Groepsreizen naar Noorwegen in de zomer

Wil je in de zomer op groepsreis naar Noorwegen? Wat denk je van onderstaande reizen?

Fjord Norway (8 dagen)

Heb je een goede conditie en hou je wel van een flinke fysieke uitdaging? Ga dan mee op deze groepsreis naar het fjordengebied in Noorwegen om te gaan wandelen en kajakken. Tijdens je verblijf in Voss kun je ook nog andere outdoor-activiteiten ondernemen, zoals raften.

Op de website van Travel Around lees je alles over deze 8-daagse actieve groepsreis naar Noorwegen.

12-daagse single groepsrondreis Noorwegen (incl. vlucht) – Fjorden, gletsjers en elanden

Tijdens deze singlesreis van de ANWB maak je kennis met de ruige natuur en enkele bruisende steden in Noorwegen. Het is een rondreis vol met bezienswaardigheden en activiteiten. Je bezoekt een paar van de mooiste fjorden, zoals de Sognefjord en de Geirangerfjord. Ook breng je een bezoek aan Hanzestad Bergen, het art nouveau-stadje Ålesund (vanuit Ørsta) en de Noorse hoofdstad Oslo.

25-daagse groepscampingrondreis Zweden en Noorwegen

Tijdens deze groepskampeerreis van de ANWB rij je met je je eigen auto of camper door het Zweedse en Noorse landschap en langs de steden Göteborg, Stockholm en Oslo. Op de heen- en terugreis pak je ook nog een stukje Denemarken mee. De route gaat tegen de wijzers van de klok in, van de Zweedse meren en bossen naar de hoogvlaktes, gletsjers en fjordenkust van Noorwegen.

Noorse fjorden – ACSI, 25 dagen

Maak samen met andere kampeerders een mooie ronde door het Noorse fjordenlandschap. Onderweg kom je bergen, meren, watervallen en naaldboombossen tegen. Ook de steden Oslo, Bergen en Stavanger komen aan bod. Hier lees je alles over deze ronde door Zuid-Noorwegen met de ACSI.

30-daagse groepskampeerrondreis Noorse fjorden

Op een camping in Noord-Duitsland maak je kennis met de groep waarmee je deze groepskampeerreis van de ANWB gaat beleven. Dan nemen jullie de nachtboot van Kiel naar Göteborg om vervolgens door te rijden naar een camping bij Oslo. Een gids laat je de Noorse hoofdstad zen en dan rij je over de Aurlandsvegen naar Flåm voor een rondvaart over de Nærøyfjord. Je rijdt verder langs de kust richting Åndalsnes, waar je een bustocht over de ‘Golden Route’ maakt. De volgende stop is Iets ten oosten van Ålesund. Daar maak je vanuit Valle een bus/boottocht naar het eilandje Grip en kun je jugendstil-stad Ålesund bezoeken. Vanuit Olden breng je een bezoek aan de Briksdal-gletsjer en ook de Boknafjord, de Lysefjord en de Preikestolen bij Stavanger komen aan bod, net als Bergen met de Fløyen-tandradbaan. Vanuit Kristiansand vaar je ten slotte naar Hirtshals in Denemarken voor een verblijf in Hobro en Ribe. 

Noordkaap & Lofoten – ACSI, 46 dagen

Deze groepskampeerreis van de ACSI heeft echt een fantastische route voor je in petto! Eerst reis je via Zweden en een stukje Finland helemaal naar het noorden, tot je bij de Noordkaap in Noorwegen bent. Op de terugweg neem je de tijd om Noorwegen echt goed te leren kennen, met onder andere de Lofoten en het Noorse fjordenlandschap.

Groepskampeerreis Lapland & Lofoten (35 dagen)

Tijdens deze groepskampeerreis naar Noorwegen en Zweden ga je rendieren spotten, de Lofoten bewonderen en varen door fjorden. Je maakt kennis met de Sami-cultuur en de Scandinavische natuur onder en boven de poolcirkel. Maar er is ook tijd voor de steden Oslo en Bergen.

Alles over deze prachtige groepskampeerreis lees je hier op de website van ACSI.

Groepsreizen Noorwegen in de winter

Ook in de winter is Noorwegen een geweldige bestemming. Deze groepsreizen naar Noorwegen laten je kennismaken met de Noorse winter.

Groepsreis Noorderlicht in Tromsø

Tijdens deze groepsreis van TUI kun je in universiteitsstad Tromsø de IJszeekathedraal bezoeken en langs de kleurige woningen en pakhuizen wandelen. Ook ga je op noorderlichtexcursie, maak je een sneeuwwandeling met een gids en een huskysafari.

Groepsreizen door Noorwegen en andere landen

Er zijn ook groepsreizen waarbij je Noorwegen combineert met bijvoorbeeld Zweden en/of Finland.

61-daagse groepskampeerrondreis Grand tour Scandinavië

Deze langste kampeerreis van de ANWB brengt je helemaal naar de uitgestrekte natuur van het Hoge Noorden. Je rijdt vanuit Denemarken naar het groene Zuid-Zweden. Na een bezoek aan Stockholm steek je over naar de Finse stad Turku. Na een rit door het Finse merengebied kun je op bezoek bij de kerstman in Rovaniemi en steek je de poolcirkel over. Na een bezoek aan de Noordkaap rij je langs de Noorse kust weer zuidwaarts. Je ziet onderweg de Vesterålen, de Lofoten, het Noorse fjordengebied en de steden Lillehammer en Oslo. In Göteborg stap je op de boot naar Kiel in Duitsland voor de laatste rit naar huis.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.