Wil je graag met een groep op reis naar Noorwegen? Hieronder vind je enkele groepsreizen naar Noorwegen die ik heb gevonden – van stedentrips tot rondreizen en wintersportreizen.

Busreizen naar Noorwegen

La Karavana: op pad met een omgebouwde dubbeldekker (8 dagen)

Een wel heel bijzondere busreis Noorwegen is die van La Karavana. Je maakt deze unieke roadtrip met een omgebouwde klassieke dubbeldekkerbus. Daarmee rij je langs de Noorse kust tussen Kristiansand en Stavanger. Onderweg ga je kajakken, wandelen, fietsen, zeilen en uitrusten rondom het kampvuur.

Hier lees je meer over deze Noorwegen-reis van La Karavana.

Hoogtepunten van Noorwegen (10 dagen)

Tijdens deze busreis Noorwegen neemt Oad je me naar prachtige bergen, watervallen, gletsjers en fjorden zoals de Byglandsfjord, Hardangerfjord en de Nærøyfjord. Ook bezoek je de Noorse steden Bergen, Stavanger en Oslo en kun je een rit maken met de beroemde trein vanuit Flåm.

Bekijk deze reis hier op de website van Oad.

Noorwegen puur natuur (10 dagen)

De ongerepte Noorse natuur speelt de hoofdrol tijdens deze reis. Je bezoekt de nationale parken Breheimen, Jostedalsbreen en Jotunheimen, ziet gletsjers en watervallen zoals de Pollfossen, Låtefossen en Steindalsfossen, en natuurlijk fjorden zoals de Geiranger- en Hardangerfjord. Als bonus boven op al die natuur kun je de Noorse steden Oslo en Bergen bezoeken.

Lees alles over deze reis hier op de website van Oad.

Fjordenland Noorwegen (vlieg & bus, 10 dagen)

Bezoek de langste, diepste en meest woeste fjordengebieden van Noorwegen met deze gecombineerde vlieg- en busreis. Naast de onvergetelijke uitzichten op de Hardanger-, Sogne- en Geirangerfjord kom je ook nog watervallen, besneeuwde bergtoppen en gletsjers tegen. Daarnaast bezoek je Bergen, Stavanger en Oslo.

Deze reis vind je hier op de website van Oad.

Fjordenland Noorwegen (alleen bus, 12 dagen)

Bezoek de langste, diepste en meest woeste fjordengebieden van Noorwegen met deze gecombineerde busreis. Naast de onvergetelijke uitzichten op de Hardanger-, Sogne- en Geirangerfjord kom je ook nog watervallen, besneeuwde bergtoppen en gletsjers tegen. Daarnaast bezoek je Bergen, Stavanger en Oslo.

Deze reis vind je hier op de website van Oad.

Noorderlicht op de Noordkaap & de Lofoten (16 dagen)

Het noorderlicht zien is voor veel mensen een droom. Tijdens deze reis doe je er alles aan om die droom uit te laten komen. Je reist via Helsinki en het Finse merengebied naar de Noordkaap en hoe noordelijker je bent, hoe meer kans je hebt op het noorderlicht. Vanaf de Noordkaap reis je via Alta en Tromso naar eilandengroep de Lofoten. Via Trondheim en door het Gudbrundsdal ga je verder naar Hamar en uiteindelijk ga je met de nachtboot vanuit het Zweedse Göteborg naar het Duitse Kiel en terug naar Nederland.

Hier vind je alle details over deze reis op de website van Oad.

Groepsreizen naar Noorwegen in de zomer

Wil je in de zomer op groepsreis naar Noorwegen? Wat denk je van onderstaande reizen?

Fjord Norway (8 dagen)

Heb je een goede conditie en hou je wel van een flinke fysieke uitdaging? Ga dan mee op deze groepsreis naar het fjordengebied in Noorwegen om te gaan wandelen en kajakken. Tijdens je verblijf in Voss kun je ook nog andere outdoor-activiteiten ondernemen, zoals raften.

Op de website van Travel Around lees je alles over deze 8-daagse actieve groepsreis naar Noorwegen.

Hoogtepunten van Noorwegen (9 dagen)

SRC heeft deze 9-daagse groepsreis Hoogtepunten van Noorwegen waarin je Oslo bezoekt en mooie treinritten maakt (Krøderbanen, Raumabanen en de Flåmbaan). Maar ook de busrit over  bus verder rijden over de spectaculaire Trollstigen naar de pastelkleurige stad Ålesund is de moeite waard én je maakt een boottocht over de Geirangerfjord.

Groepsreis Noorwegen (10 dagen)

Tijdens deze 10-daagse groepsreis Noorwegen van SRC reis je mee van Oslo via Lillehammer, Ålesund, Flåm en de Geirangerfjord naar Bergen. Deze reis kun je hier bekijken.

Ongezien gevarieerd 2023 (13 dagen)

De reis begint met een 6-daagse rondreis door Zuid-Noorwegen. Oslo, de fjorden, het hooggebergte en de gletsjers komen aan bod. Dan vlieg je van Oslo naar Kirkenes en stap je aan boord van de Hurtigruten voor de zuidelijke route van Kirkenes naar Bergen. Tijdens deze boottocht van 6 dagen vaar je langs de Noorse kust, onder andere langs de eilanden van de Vesterålen en de Lofoten. Onderweg worden optionele excursies aangeboden.

Alles over deze groepsreis Noorwegen lees je hier op de website van Nordic.

Fjorden & Lofoten: De hoogtepunten van Zuid- & Noord-Noorwegen 2023 (13 dagen)

Tijdens deze groepsreis verblijf je in hotels en verken je Zuid- én Noord-Noorwegen. Vanuit Oslo ga je via de Hardangervidda, de Hardangerfjord en Bergen richting de fjorden en de gletsjers van Noorwegen. Ook bezoek je de steden Oslo en Bergen. Je rijdt over de Atlanterhavsveien (Atlantic Road) en via Molde naar Trondheim en pakt dan de trein verder naar het noorden. In Bodø neem je de ferry naar de Lofoten. De Vesterålen zijn het eindpunt van deze reis – maar niet voordat je een walvissafari vanuit Andenes hebt gemaakt.

Deze groepsreis Noorwegen vind je hier op de website van Nordic.

12-daagse single groepsrondreis Noorwegen (incl. vlucht) – Fjorden, gletsjers en elanden

Tijdens deze singlesreis van de ANWB maak je kennis met de ruige natuur en enkele bruisende steden in Noorwegen. Het is een rondreis vol met bezienswaardigheden en activiteiten. Je bezoekt een paar van de mooiste fjorden, zoals de Sognefjord en de Geirangerfjord. Ook breng je een bezoek aan Hanzestad Bergen, het art nouveau-stadje Ålesund (vanuit Ørsta) en de Noorse hoofdstad Oslo.

25-daagse groepscampingrondreis Zweden en Noorwegen

Tijdens deze groepskampeerreis van de ANWB rij je met je je eigen auto of camper door het Zweedse en Noorse landschap en langs de steden Göteborg, Stockholm en Oslo. Op de heen- en terugreis pak je ook nog een stukje Denemarken mee. De route gaat tegen de wijzers van de klok in, van de Zweedse meren en bossen naar de hoogvlaktes, gletsjers en fjordenkust van Noorwegen.

Noorse fjorden – ACSI, 25 dagen

Maak samen met andere kampeerders een mooie ronde door het Noorse fjordenlandschap. Onderweg kom je bergen, meren, watervallen en naaldboombossen tegen. Ook de steden Oslo, Bergen en Stavanger komen aan bod. Hier lees je alles over deze ronde door Zuid-Noorwegen met de ACSI.

30-daagse groepskampeerrondreis Noorse fjorden

Op een camping in Noord-Duitsland maak je kennis met de groep waarmee je deze groepskampeerreis van de ANWB gaat beleven. Dan nemen jullie de nachtboot van Kiel naar Göteborg om vervolgens door te rijden naar een camping bij Oslo. Een gids laat je de Noorse hoofdstad zen en dan rij je over de Aurlandsvegen naar Flåm voor een rondvaart over de Nærøyfjord. Je rijdt verder langs de kust richting Åndalsnes, waar je een bustocht over de ‘Golden Route’ maakt. De volgende stop is Iets ten oosten van Ålesund. Daar maak je vanuit Valle een bus/boottocht naar het eilandje Grip en kun je jugendstil-stad Ålesund bezoeken. Vanuit Olden breng je een bezoek aan de Briksdal-gletsjer en ook de Boknafjord, de Lysefjord en de Preikestolen bij Stavanger komen aan bod, net als Bergen met de Fløyen-tandradbaan. Vanuit Kristiansand vaar je ten slotte naar Hirtshals in Denemarken voor een verblijf in Hobro en Ribe. 

Zweedse meren & puur Noorwegen – ACSI, 32 dagen

Tijdens deze groepskampeerreis van de ACSI reis je eerst in Zweden via Göteborg omhoog naar Dalarna met de houten Dalapaardjes en knäckebrödfabriek van Leksand. Dan ga je de Noorse grens over om via een prachtige route langs onder andere Røros en Flåm weer af te dalen richting Denemarken.

Noordkaap & Lofoten – ACSI, 46 dagen

Deze groepskampeerreis van de ACSI heeft echt een fantastische route voor je in petto! Eerst reis je via Zweden en een stukje Finland helemaal naar het noorden, tot je bij de Noordkaap in Noorwegen bent. Op de terugweg neem je de tijd om Noorwegen echt goed te leren kennen, met onder andere de Lofoten en het Noorse fjordenlandschap.

Groepsreizen Noorwegen in de winter

Ook in de winter is Noorwegen een geweldige bestemming. Deze groepsreizen naar Noorwegen laten je kennismaken met de Noorse winter.

Groepsreis Noorderlicht in Tromsø

Tijdens deze groepsreis van TUI kun je in universiteitsstad Tromsø de IJszeekathedraal bezoeken en langs de kleurige woningen en pakhuizen wandelen. Ook ga je op noorderlichtexcursie, maak je een sneeuwwandeling met een gids en een huskysafari.

Singlereis avontuurlijk Noorwegen winter (8 dagen)

Tijdens deze reis van Simi Reizen ga je cross country-skiën en leer je onder andere navigeren in het winterlandschap en je eigen iglo bouwen. Ook ga je ijsvissen en loop je de Beseggen – een van de populairste wandeling van Noorwegen. Deze reis is voor deelnemers van 24-39 jaar.

Groepsreis Noorwegen winter adventure (8 dagen)

Het programma van deze reis van Simi Reizen komt overeen met bovenstaande singlereis. Maar deze reis is bedoeld voor de leeftijdsgroep 18-25 jaar.

Rondreis Bucketlist Noorwegen (14 dagen)

Voor deze uitdagende en actieve kampeerreis van Simi Reizen vlieg je naar Oslo en reis je verder met een minibusje. Tijdens je vakantie kun je onder andere gaan kanovaren, fietsen, vissen, ziplinen, wandelen, raften en klimmen. Deze reis is voor mensen van 24-39 jaar.

Bucktlist adventure Noorwegen (14 dagen)

Deze reis van Simi Reizen komt overeen met bovenstaande bucketlist-reis, maar is voor deelnemers van 14-25 jaar.

Groepsreizen door Noorwegen en andere landen

Er zijn ook groepsreizen waarbij je Noorwegen combineert met bijvoorbeeld Zweden en/of Finland.

Winters Lapland: groepsreis Arctische cultuur en natuur (6 dagen)

Tijdens deze 6 dagen winters Lapland (Noorwegen en Zweden) van SRC Reizen maak je kennis met de Sami en hun rendieren. Je bekijkt Tromsø en maakt vanuit die Noord-Noorse stad een huskysafari. Dan rij je met de trein naar Kiruna in Zweden. Het hopen is natuurlijk op het noorderlicht.

Boven de poolcirkel (10 dagen)

Tijdens deze 10-daagse groepsreis naar Finland, Zweden en Noorwegen boven de poolcirkel van SRC Reizen kom je in Fins Lapland afgeronde bergen en heel veel meren tegen, in Noorwegen fjorden en grillige bergen en in Noord-Zweden uitgestrekte bossen. Er is volop aandacht voor de Sami en hun rendieren.

Groepsreis Noorwegen/Zweden (15 dagen)

Deze groepsreis van Simi Reizen voor deelnemers van 24-39 jaar begint in Zweden. Daar bezoek je de hoogste waterval van Zweden, maakt een tweedaagse kanotocht en een mountainbike-tocht. Daarna ga je naar Noorwegen en bezoek je meerdere nationale parken. Deze rondreis is een echte kampeer- en natuurvakantie.

Actieve groepsreis Noorwegen en Zweden (15 dagen)

Deze reis van Simi Reizen voor deelnemers van 18-25 jaar lijkt erg veel op bovenstaande groepsreis Noorwegen/Zweden.

61-daagse groepskampeerrondreis Grand tour Scandinavië

Deze langste kampeerreis van de ANWB brengt je helemaal naar de uitgestrekte natuur van het Hoge Noorden. Je rijdt vanuit Denemarken naar het groene Zuid-Zweden. Na een bezoek aan Stockholm steek je over naar de Finse stad Turku. Na een rit door het Finse merengebied kun je op bezoek bij de kerstman in Rovaniemi en steek je de poolcirkel over. Na een bezoek aan de Noordkaap rij je langs de Noorse kust weer zuidwaarts. Je ziet onderweg de Vesterålen, de Lofoten, het Noorse fjordengebied en de steden Lillehammer en Oslo. In Göteborg stap je op de boot naar Kiel in Duitsland voor de laatste rit naar huis.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.