Haal Noorwegen in huis

Even niet in Noorwegen? Dan haal je toch wat stukjes Noorwegen in huis?

Boeken en tijdschriften uit en over Noorwegen

Als je even niet in Noorwegen bent, kun je natuurlijk altijd nog boeken uit en over Noorwegen lezen. Dit jaar las ik bijvoorbeeld Een leven in Noorwegen en Noorwegen voor gevorderden van Henk Brugman. Het boek Cool – Wat wij kønnen leren van de Scandinaviërs gaat meer over Scandinavië in het algemeen en vond ik erg de moeite waard.

In de aanloop naar mijn eerste reis naar Noorwegen las ik enkele boeken die zich afspelen in Noorwegen:

  • Nooit meer slapen van W.F. Hermans
  • Lange dagen van Pia de Jong
  • De laatste grens – Op rendiertrek met de Sámi  van Karin Anema
  • Midzomerliefde van Elly Koster
  • Noorderlicht van Suzanne Vermeer

De mooiste plekjes in Noorwegen kom je tegen in Nordic Magazine en voor Scandinavische wooninspiratie is er het tijdschrift Scandinavian Living Magazine by Bo bedre.

Boeken uit Noorwegen die ik heb gelezen zijn:

De Noorse keuken vind je terug in deze Scandinavische kookboeken.

Kijk ook eens bij Noors op maat voor Noorse boeken en Noorse les.

Noorse films en series

Mede dankzij September Films en Lumiere Crime Series komen er regelmatig Noorse films en series uit in Nederland. Ook op televisie en Netflix kun je regelmatig kijken naar Noorse thrillers en de aparte humor die de Noren hebben. Ken je de volgende titels al?

Eten en drinken uit Noorwegen

In Noorwegen maakte ik kennis met brunost, de hartjesvormige warme wafels, gedroogd elandenvlees en lefse. Gelukkig kun je sommige Noorse producten ook in Nederland kopen, bijvoorbeeld bij Nordic Delikatesser.

Noors design

Tenzij je emigreert, kun je jammer genoeg niet de hele tijd in Noorwegen zijn. Maar Noorse en andere Scandinavische kleding en meubels kopen kan gelukkig ook in Nederland. Kijk maar eens bij de volgende winkels:

Wat te doen in Noorwegen     Beste route naar Noorwegen     Overnachten in Noorwegen     reizen naar Noorwegen     Noorwegen in Nederland     Emgreren naar Noorwegen