Natuur en cultuur in Noorwegen

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

De grootste bezienswaardigheid van Noorwegen is toch wel de natuur. Afgelopen zomer waren we erg onder de indruk van het gebied rondom de Sognefjord. Ook wilderness camp Tamok in de winter – met hondensledetocht en rendiersledetocht – was onvergetelijk. De midzomernachtzon en het noorderlicht wil je vast ook wel een keer gezien hebben. Hieronder lees je er meer over. 

Hondensledetocht in Noorwegen

Mijn allereerste hondensledetocht in Noorwegen ging er best heftig aan toe, maar was wel onvergetelijk. 

Rendiersledetocht in Noorwegen

Mijn eerste rendiersledetocht daarentegen verliep heel ontspannend. 

Wil je tijdens je reis naar Noord-Noorwegen ook op bezoek bij de Sami? Dan kun je dat onder andere hier regelen:

Naar de Noordkaap

De Noordkaap is natuurlijk wel een heel bijzondere plek in Noorwegen. Ik reed er door een sneeuwstorm naartoe vanuit Honningsvåg en het voelde als een groot avontuur.

Het noorderlicht in Noorwegen

Tijdens mijn reis naar Noord-Noorwegen had ik geluk: ik zag het noorderlicht bij het ijshotel bij Alta, vanaf de Hurtigruten en in de buurt van de Noordkaap. Maar op gunstige avonden kun je het noorderlicht ook zuidelijker zien. Er zijn zelfs speciale noorderlichtreizen en -excursies, bijvoorbeeld vanuit Tromso.

Sami in Noorwegen

Een onvergetelijke ervaring tijdens mijn reis naar Noord-Noorwegen vond ik het slapen in een Sami-tent in Camp Tamok, waar een rendierhouder me vertelde over zijn leven met de rendieren en over enkele Sami-tradities.

Wandelen in Noorwegen

Hier vind je mooie wandelgidsen voor Noorwegen.

Fietsen in Noorwegen

Via BimBimBikes.nl vind en boek je makkelijk huurfietsen in Noorwegen.

Spitsbergen

Op Spitsbergen ben ik nog nooit geweest, maar het lijkt me een heel bijzondere bestemming. Wist je dat er onder andere Sovjet-spookstadjes te vinden zijn?