De grootste bezienswaardigheid van Noorwegen is toch wel de natuur. Afgelopen zomer waren we erg onder de indruk van het gebied rondom de Sognefjord. Ook wilderness camp Tamok in de winter – met hondensledetocht en rendiersledetocht – was onvergetelijk. De midzomernachtzon en het noorderlicht wil je vast ook wel een keer gezien hebben. Hieronder lees je er meer over. 

Hondensledetocht in Noorwegen

Mijn allereerste hondensledetocht in Noorwegen ging er best heftig aan toe, maar was wel onvergetelijk. Zelf meemaken? Dat kun je onder andere hier regelen vanuit Tromsø.

Rendiersledetocht in Noorwegen

Mijn eerste rendiersledetocht daarentegen verliep heel ontspannend. Maar je kunt ook komen helpen met rendieren voeren of wandelen met rendieren. Ook dit kun je hier regelen vanuit Tromsø.

Sami in Noorwegen

Een onvergetelijke ervaring tijdens mijn reis naar Noord-Noorwegen vond ik het slapen in een Sami-tent in Camp Tamok, waar een rendierhouder me vertelde over zijn leven met de rendieren en over enkele Sami-tradities. Later ging ik nog een keer op bezoek bij de Sami in Tromsø. Er zijn allerlei bezoeken mogelijk in zomer en winter – kijk hier maar eens.

Het noorderlicht in Noorwegen

Tijdens mijn reis naar Noord-Noorwegen had ik geluk: ik zag het noorderlicht bij het ijshotel bij Alta, vanaf de Hurtigruten en in de buurt van de Noordkaap. Maar op gunstige avonden kun je het noorderlicht ook zuidelijker zien. Er zijn zelfs speciale noorderlichtreizen en -excursies, bijvoorbeeld vanuit Tromso.

Genieten van de natuur op de Lofoten

De eilandengroep De Lofoten is een sprookjesachtige plek waar ik helaas nog maar kort ben geweest. Zelf was ik in Svolvaer – ook een prachtige plek om bijvoorbeeld te gaan kajakken of op jacht te gaan naar het noorderlicht.

Naar de Noordkaap

De Noordkaap is natuurlijk wel een heel bijzondere plek in Noorwegen. Ik reed er door een sneeuwstorm naartoe vanuit Honningsvåg en het voelde als een groot avontuur.

Raften in Noorwegen

Eidfjord is een populaire plek om te gaan raften in Noorwegen, maar je kunt ook het water op met een kajak of RIB-boot. Hier vind je verschillende mogelijkheden.

Wandelen in Noorwegen

Hier vind je mooie wandelgidsen voor Noorwegen. Wandelen naar Preikestolen, Kjeragbolten en de Flørli-trappen kun je makkelijk regelen vanuit Stavanger. Wandelen naar de Trolltunga kan vanuit Odda.

Spitsbergen

Op Spitsbergen ben ik nog nooit geweest, maar het lijkt me een heel bijzondere bestemming. Wist je dat er onder andere Sovjet-spookstadjes te vinden zijn?

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.