Nu dromen, later reizen met deze reisgids Spitsbergen

Als je zelf droomt van een reis naar Spitsbergen, of als je iemand kent die daar heel graag een keer naartoe wil, is de Reisgids Spitsbergen – Svalbard door Rolf Stange & Michelle van Dijk een mooi cadeau.

De winnaar van de winactie is inmiddels bekengemaakt. Uit de loting kwam een reactie op Facebook naar boven.

Reisgids én fotoboek

Alleen al de 272 foto’s maken de gids de moeite waard – zelfs als je niet van plan bent om in de nabije toekomst af te reizen naar Spitsbergen. Ook als je gek bent op natuur en wilde dieren, zoals vogels, walvissen, rendieren of ijsberen, is dit boek erg mooi om door te bladeren. Een voorproefje van die schitterende foto’s kun je alvast bekijken op de website over deze reisgids Spitsbergen.

Geschiedenis en andere achtergrondinformatie

Alsof de natuur alleen nog niet genoeg is, heeft Spitsbergen ook nog eens een fascinerende geschiedenis en zorgen de unieke omstandigheden voor een interessante cultuur. Ook deze aspecten komen aan de orde in de gids. Met die achtergrondinformatie op zak ga je de schoonheid, maar ook de kwetsbaarheid van Spitsbergen nog meer waarderen.

Goede voorbereiding

Omdat Spitsbergen als bestemming niet bepaald doorsnee is, is het wel verstandig om de reis waarnaar je zo lang hebt toegeleefd goed voor te bereiden. Daarom bevat de gids naast een gedetailleerde omschrijving van het landschap, de natuur en de geschiedenis ook praktische informatie over reizen naar en in Spitsbergen, de excursies die je er kunt maken en hoe je je verblijf veilig houdt – of je nu als toerist gaat, of voor je werk, in de zomer of in de winter.

Over de auteurs

De reisgids Spitsbergen is gemaakt door Rolf Stange en Michelle van Dijk.

Rolf Stange

Rolf Stange is fysisch geograaf en heeft 25 jaar rondgereisd in Spitsbergen. Tegenwoordig woont hij afwisselend in Longyearbyen en in Dresden. Hij schreef meer boeken over het poolgebied, maar deze reisgids Spitsbergen – Svalbard is zijn levenswerk. Hij schreef hem echt uit liefde voor het land. Oorspronkelijk was het een Duits boek, dat later werd vertaald in het Engels en Noors.

De Nederlandse vertaling moest een bijzondere worden. Spitsbergen en Nederland hebben immers een gemeenschappelijke geschiedenis. Daarom werd het geen ‘gewone’ vertaling, maar een gids met een duidelijk Nederlands karakter.

Michelle van Dijk

Hiervoor sloeg Rolf Stange de handen ineen met Michelle van Dijk. Michelle volgde bij het Arctisch Centrum (een onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen) de minor ‘Arctische en Antarctische studies’ en schreef haar eindscriptie over de Nederlandse Poolheld Sjef van Dongen, over wie ze later het boek ‘Sjef van Dongen, een Nederlandse Poolheld’ schreef.

Michelle komt al 20 jaar op Spitsbergen, waar ze vier maanden per jaar werkt als gids en expeditieleider. Ook is ze sinds 2007 eigenaar van Longyearbyen Camping, sinds 2004 haar thuisbasis op Spitsbergen.

Voor deze reisgids Spitsbergen – Svalbard schreef Michelle de paragrafen over de flora, Willem Barentsz, de walvisvaart, de Nederlandse steenkoolmijnbouw op Spitsbergen, Sjef van Dongen en het Nederlandse onderzoek op Spitsbergen. Verder voorzag ze het hele boek van de specifiek Nederlandse geschiedenis.

Reisgids Spitsbergen nu met unieke sleutelhanger

De Reisgids Spitsbergen (ISBN (13) 978-3-937903-39-2) heeft maar liefst 656 bladzijden en is hier te bestellen. De gids is gedrukt op gerecycled papier. De eerste 100 gidsen die via de webshops van de auteurs besteld worden, worden geleverd met een sleutelhanger die in Longyearbyen is gemaakt van hout uit Spitsbergen. Het is gerecycled hout: het donkere eikenhout komt van stempels uit de steenkoolmijn en het lichte hout is drijfhout dat is aangespoeld op de stranden van Spitsbergen.

De winnaar van de winactie is inmiddels bekengemaakt. Uit de loting kwam een reactie op Facebook naar boven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Noorwegen deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Noorwegen met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Denemarken en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

6 reacties

  1. Wat een leuke winactie.
    Ik wil erg graag naar Spitsbergen vanwege de prachtige ongerepte natuur en flora en fauna. Heb al veel gereisd in Noord Scandinavië en Canada, maar Spitsbergen is mijn ultieme droom. Heb er veel programma’s over gezien en ben naar reisvoorlichtingen geweest. Zou het erg leuk vinden dit boek te winnen ik hou van lezen en mag graag foto’s bekijken van mooie gebieden vandaar dat ik graag mee doe met deze verloting.

  2. Krijg steeds vaker te horen dat het nog indrukwekkender is dan IJsland (waar ik verliefd op ben geworden) en ik zou dat graag eens willen zien. Dit zou een mooie voorbereiding zijn…

  3. Hallo ik moet voor een schoolopdracht een kerstboodschap maken, een video van max 20 seconden. Mag ik 1 foto die u op deze website heeft geplaatst gebruiken als achtergrond voor sommige delen van mijn video? Ik heb een klein verhaaltje gemaakt waarin de kerstman z’n slee crasht en haast heeft om voor kerst ochtend alle cadeautjes optijd te bezorgen En aan het einde van mijn video nog een boodschap. Vanwege auteursrecht wou ik even vragen of ik een foto van u website mag gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.