Er zijn meerdere reisgidsen voor Noorwegen die ik graag gebruik om onze vakanties te plannen en ook meeneem om onderweg nog dingen op te zoeken. Daarnaast zijn er nog reisgidsen over Noorwegen waarmee ik geen ervaring heb, maar die me ook interessant lijken. Je vindt ze hieronder.

Capitool Noorwegen

Ik ben een groot fan van de Capitool-reisgidsen. Ze hebben duidelijke plattegrondjes en routes en veel mooie, duidelijke illustraties. Voor Noorwegen heb ik deze Capitool-reisgids Noorwegen.

Reishandboek Noord-Scandinavië

Als je een vakantie in Noord-Noorwegen combineert met Zweeds of Fins Lapland, is het Reishandboek Noord-Scandinavië heel handig. Zo hoef je niet drie reisgidsen mee te nemen en heb je alles bij elkaar. Ik schreef er al eerder over in deze blogpost over het Reishandboek Noord-Scandinavië.

Uit deze reeks is er ook een Reishandboek Noorwegen.

Rondje Oostzee

Het is niet direct een reisgids, maar meer een reisverslag van een prachtige reis door Noord-Europa: het boek Rondje Oostzee. De reis komt onder andere door Noorwegen – meer over dit boek lees je hier.

Met de trein naar Noorwegen

Ben je van plan om met de trein naar Noorwegen te gaan, dan zit onderstaand boek vol praktische tips en inspirerende verhalen. De auteurs reisden onder andere over de Hardangervidda en naar de Noordkaap.

Dominicus Noorwegen

Mijn nieuwste aanwinst is de net herziene Dominicus-reisgids Noorwegen. Het fijne aan deze reisgidsen vind ik dat ze lekker veel historische en culturele context geven. Daar word ik altijd erg blij van, omdat ik het land dat ik bezoek dan wat beter kan begrijpen. 

Odyssee reisgids Vesteralen

Ik heb ook een aparte reisgids voor de Vesteralen – hier lees je er meer over.

Reisgidsen over Spitsbergen/Svalbard

Spitsbergen is een wel heel bijzondere bestemming waarop je je vast extra goed wilt voorbereiden. Dat kan met deze reisgidsen:

Campergids Noorwegen

Speciaal voor als je met de camper naar Noorwegen wilt, is er het boek Drive your adventure – Noorwegen. Auteurs Clémence en Thomas zwierven met een kampeerbus langs fjorden en door dalen en doen in deze campergids verslag van hun reis. Ook krijg je tips voor de voorbereiding van je camperreis Noorwegen, leven in de camper, de beste camperplekken en de leukste adresjes en activiteiten. Kortom: alles voor een onvergetelijke roadtrip over de Noorse wegen.

Andere reisgidsen voor Noorwegen waarnaar ik benieuwd ben

Voor Noorwegen:

Voor Oslo:

Er is ook een Lannoo’s autoboek Denemarken, Noorwegen, Zweden en IJsland. Voor natuurliefhebbers is er de natuurgids Wild… Scandinavië.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.