Deze mooie rondreizen door Scandinavië laten je niet één, maar meerdere Noord-Europese landen verkennen tijdens je vakantie.

(Als je een vraag hebt over de reizen van Voigt Travel, kun je gebruikmaken van dit contactformulier.)

Middernachtzonreis Lapland (8 dagen fly & drive)

Deze 8-daagse Middernachtzonreis Lapland Fly & Drive van Voigt Travel brengt je rechtstreeks naar Skellefteå in Zweden. Per huurauto maak je een mooie rondreis door Zweden, Finland en Noorwegen.

Week Noordkaap (8 dagen fly & drive)

Tijdens deze Week Noordkaap Fly & Drive van Voigt Travel profiteer je optimaal van je week in Fins en Noors Lapland. Je vliegt rechtstreeks naar de poolcirkel en trekt dan per huurauto langs kleinschalige accommodaties: in een authentieke Finse bungalow met privésauna in het natuurpark van Fell Centre Kiilopää, in een groter hotel bij de Noordkaap en in een hotel bij Alta. Vanuit Alta reis je via de fjorden naar Tromsø en de laatste twee nachten slaap je bij de aan een meer gelegen rendierboerderij van Torassieppi.

Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland (8 dagen)

Met de Kampeer Express (8 dagen) Noord-Noorwegen en Lapland van Voigt Travel kun je in korte tijd toch kamperen in Noors en Fins Lapland. Na je rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi staat je huurauto met kampeeruitrusting al klaar. Na 7 nachten kamperen vlieg je weer terug vanuit Rovaniemi.

Van elanden tot Vikingen (13 of 14 dagen)

De 13-of 14-daagse familiereis Van elanden tot Vikingen van de ANWB combineert een vakantie in Noorwegen met een vakantie in Denemarken. Eerst vaar je van Kiel naar Oslo. In Noorwegen kun je een boottocht maken door de Sognefjord of genieten van het uitzicht vanaf de Gaustatunet-berg. Als afsluiter verblijf je in Ribe in Denemarken, waar je het Ribe VikingeCenter kunt bezoeken en zeehonden kunt spotten op het eiland Livø.

Familierondreis Midden-Zweden – Zweden in een notendop met Oslo (13 of 14 dagen)

Tijdens deze rondreis van de ANWB verblijf je op drie vakantieparken, waarbij je geniet van Zweedse tradities en gastvrijheid, en kennismaakt met de Sami-cultuur. Je sluit de reis af in de Noorse hoofdstad Oslo.

Zweedse meren en Noorse bergen (14 dagen)

Tijdens deze 14-daagse reis van de ANWB verblijf je eerst in Mora aan het Siljanmeer in een typisch Zweedse stuga. Dan reis je verder naar Beitostølen in Noorwegen, waar je verblijft in een appartement of vakantiewoning bij Beitostølen. Op de heenweg neem je de ferry naar Göteborg en op de terugweg de boot vanuit Oslo.

Lapland, Finnmark en Noordkaap (14 dagen eigen auto)

Tijdens de reis Lapland, Finnmark en Noordkaap Eigen auto van Voigt Travel reis je twee weken door Noorwegen en Finland. Eerst neem je de veerboot van Noord-Duitsland naar Helsinki. Daar pak je de nachttrein naar de poolcirkel in Fins Lapland. Je rijdt verder naar het noorden en overnacht bij nationaal park Urho Kekkonen. Door de regio Finnmark rij je naar de Noordkaap (entree inbegrepen). Dan rij je door Noorwegen weer richting het zuiden naar Alta en Tromsø. De laatste 2 nachten slaap je weer in Finland voordat je de trein en de boot terug naar huis pakt.

Natuurlijk Noorwegen en Zweden (15 dagen)

Deze rondreis van TUI combineert het glooiende Zweden met het ruige fjordenlandschap van Noorwegen. Daarnaast bezoek je de steden Stockholm, Oslo en Bergen.

Arctische eilandenreis (15 dagen fly & drive)

Voor deze Arctische eilandenreis van Voigt Travel vlieg je rechtstreeks naar Skellefteå in Zweden. Daar staat je huurauto klaar, waarmee je langs de Botnische Golf naar het grensplaatje Kukkola rijdt. De volgende dag rij je door de Zweedse bossen de bergen in naar nationaal park Abisko. Vervolgens staan de Noorse fjorden op het programma. Na twee nachten op het arctische eiland Sommarøy reis je verder naar Senja, dat ook wel ‘Noorwegen in het klein’ wordt genoemd. Na Senja doe je de Hinnøya (onderdeel van de eilandengroep Vesterålen) aan. Ook de Lofoten sla je natuurlijk niet over. Via Bodø reis je naar Arjeplog en dan is het weer tijd voor de terugvlucht.

Kampeer avontuur Noord-Noorwegen en Lapland (15 dagen fly & drive)

Kampeer Avontuur (15 dagen) Noord-Noorwegen en Lapland maakt het mogelijk om te kamperen in Noord-Noorwegen en Fins Lapland zonder dat hele eind te hoeven rijden Deze reis van Voigt Travel regelt je vlucht (Rotterdam-Rovaniemi), huurauto en kampeeruitrusting. Je krijgt een wegenkaart van Scandinavië en een reisgids Noord-Scandinavië mee. Een plekje voor de tent vinden is geen probleem in de Lapse wildernis. Na 14 nachten je eigen plan trekken keer je weer terug naar Rovaniemi voor de terugvlucht.

Zweeds, Fins en Noors Lapland via blokhutten (15 dagen)

Deze rondreis brengt je van de Zweedse wildernis naar nationaal park Pallas-Ylläs in Finland naar de Noorse kust en de stad Tromsø. Het allermooiste (volgens velen) bewaar je voor het laatste: de Lofoten. Tijdens deze reis verblijf je in een authentieke rorbu op de Lofoten, in een modern vakantiehuis met uitzicht op zee in Malangen, in een Finse blokhut en in een vakantiehuis met steiger en roeiboot aan een Zweeds meer. Bekijk hier de complete omschrijving van deze reis op de website van Nordic.

Noordkaap, Lofoten en Lapland (15 dagen fly & drive)

Tijdens de reis Noordkaap, Lofoten en Lapland Fly & Drive van Voigt Travel reis je in 15 dagen door Noorwegen en Finland. Je vliegt rechtstreeks naar Fins Lapland en rijdt dan naar de Noordkaap en weer omlaag langs de fjorden naar de Lofoten. Via Zweeds Lapland keer je weer terug naar Rovaniemi.

Dwars door Lapland en fjorden (15 dagen fly & drive)

Dwars door Lapland en fjorden Fly & Drive is een 15-daagse reis van Voigt Travel naar Zweden, Noorwegen en Finland. Je verblijft in bijzondere accommodaties en kunt onder andere nationaal park Luosto, Senja, de Vesterålen en de Lofoten bewonderen. Een walvissafari per RIB-boot vanuit Andenes is inbegrepen bij de reis.

Noordkaap Exclusief (15 dagen fly & drive)

Noordkaap Exclusief Fly & Drive is een 15-daagse reis naar Noorwegen en Finland van Voigt Travel. Je vliegt naar Rovaniemi en verblijft in Ruka, Luosto en op de toendra in Nuorgam. Dan maak je een indrukwekkende tocht over de hoogvlakte van Finnmark naar de Noordkaap. Via Gargia Fjellstue en de rendierfarm van Torassieppi in West-Lapland keer je weer terug naar Rovaniemi.

Hiking the Arctic (15 dagen fly & drive)

Tijdens de 15-daagse reis Hiking The Arctic Fly & Drive van Voigt Travel ga je wandelen in nationale parken in Zweden, Noorwegen en Finland. Je vliegt rechtstreeks naar de poolcirkel, waarna je met de huurauto langs kleinschalige accommodaties reist. In Finland bezoek je wel 4 nationale parken, in Noorwegen de grootste kloof van Noord-Europa en in Zweden nationaal park Abisko.

Vakantiehuis Lofoten en Vesteralen (15 dagen fly & drive)

Tijdens de fly & Drive Vakantiehuis Lofoten en Vesterâlen van Voigt Travel vlieg je rechtstreeks naar Skellefteå in Zweden, waar je ook overnacht. Daarna slaap je nog twee nachten in Zweden, namelijk in de buurt van Kiruna. Daarna is het tijd voor de Noorse fjorden. Je bezoekt de Vesterålen, de Lofoten, Offersøy en de bruisende havenstad Bodø. Voor je terugvlucht slaap je nog een nacht in het Zweedse Arvidsjaur.

Scandinavië in een notendop (15 of 16 dagen)

Deze 15- of 16-daagse familierondreis van de ANWB brengt je naar Zweden, Noorwegen en Denemarken. Je neemt de ferry van Kiel naar Göteborg en rijdt dan via het Vänernmeer naar Säfsen Resort in Fredriksberg. Dan is Noorwegen aan de beurt. In Noresund verblijf je op 800 meter hoogte met een prachtig uitzicht. Daarna verken je het hooggebergte rondom Hovden en tot slot rij je naar de Noorse zuidkust voor de overtocht van Kristiansand naar Hirtshals. De laatste nachten breng je door aan de Deense westkust.

Een huisje in Scandinavië (19 dagen)

Tijdens de 19-daagse rondreis Een huisje in Scandinavië van de ANWB verblijf je op vier vakantieparken. Je begint in het ‘Glasriket’ (bekend om de glasblazerijen) in Zuid-Zweden, reist via Göteborg naar Dalsland en dan via Oslo naar Rauland, vlak bij de grootste hoogvlakte van Europa: de Hardangervidda. Je laatste verblijfplaats is Voss Resort Bavallstunet in het fjordengebied. Daarna vaar je van Bergen terug naar naar Denemarken.

De Koningsroute (19 of 21 dagen)

De 19- of 21-daagse rondreis De Koningsroute van de ANWB neemt je mee naar Litouwen, Letland, Estland, Finland, Zweden en Noorwegen. Je begint in het Litouwse Klaipeda en reist verder naar Riga en Tallinn. Na een oversteek rij je van Helsinki naar Turku en na nog een oversteek van Stockholm via Orebro naar Oslo en Bergen.

Noordkaap, Lofoten en Lapland (20 dagen eigen auto)

De reis Noordkaap, Lofoten en Lapland Eigen auto (20 dagen Noorwegen en Finland) van Voigt Travel brengt je met de overtocht Travemünde-Helsinki en de autoslaaptrein Helsinki-Rovaniemi snel en comfortabel met je eigen auto in Fins Lapland. Je verblijft eerst in Salla en maakt kennis met de rendieren in Finland. Dan rij je naar nationaal park Urho Kekkonen en de Noordkaap. Je ziet de Noorse fjorden, Tromsø, de Lofoten, Zweeds Lapland en keert dan vanuit Rovaniemi via dezelfde route weer terug naar Nederland.

Noordkaap exclusief (20 dagen eigen auto)

Noordkaap Exclusief Eigen auto (een 20-daagse reis naar Noorwegen en Finland van Voigt Travel) begint met de overtocht van Travemünde naar Helsinki en de autoslaaptrein naar Rovaniemi. vanuit Ruka kun je beren spotten en wandelen in nationaal park Oulanka. Daarna verblijf je in Luosto en Nuorgam. Via de hoogvlakte van Finnmark bereik je de Noordkaap. Bij je volgende stop, Gargia Fjellstue, is de hottub al voor je opgewarmd. Via een rendierboerderij rij je weer naar Rovaniemi voor de terugreis.

Scandinavië Compleet (20 dagen fly & drive)

Scandinavië Compleet Fly & Drive van Voigt Travel brengt je in 20 dagen naar Zweden, Noorwegen en Finland. Je vliegt van Rotterdam The Hague Airport rechtstreeks naar Zweeds Lapland, waar je met een huurauto naar Arvidsjaur rijdt en verder naar Kiruna in het noorden van Zweden. Dan is het tijd om naar het westen te rijden, richting de fjorden. Vanuit Kabelvåg verken je de Lofoten. Op je route richting het noorden liggen Malangen Bryger Resort, Tromsø en Alta. Toegang tot het bezoekerscentrum van de Noordkaap is inbegrepen en daarna rij je via het Inari-meer en de rivier de Tornio naar Skellefteå, vanwaar je terug vliegt.

Hiking the Arctic (20 dagen eigen auto)

Met de reis Hiking The Arctic Eigen Auto (20 dagen wandelen in nationale parken in Zweden, Noorwegen en Finland) van Voigt Travel ga je wandelen in de mooiste nationale parken van Fins, Noors en Zweeds Lapland. Na de overtocht van Travemünde naar Helsinki stap je op de autoslaaptrein naar de poolcirkel. Daar bezoek je vier nationale parken in Finland, de grootste kloof van Europa in Noorwegen en nationaal park Abisko in Zweden.

Noordkaap en Lofoten (20 dagen)

Tijdens deze 20-daagse rondreis Stockholm, Finland en Noorwegen van de ANWB rij je na een bezoek aan Stockholm en Helsinki langs prachtige meren en door eindeloze bossen naar Fins Lapland. Na een bezoek aan de Noordkaap rij je via de Lofoten en de Noorse fjorden weer terug naar het zuiden, waar je voordat je naar huis gaat ook nog Oslo kunt bekijken.

Arctische eilanden en Lapland (21 dagen eigen auto)

De reis Arctische eilanden en Lapland  (21 dagen met eigen auto naar Noorwegen, Zweden, Finland) van Voigt Travel begint met een overtocht met Finnlines, die je naar Helsinki brengt. Daar neem je de autoslaaptrein naar Lapland. Je eerste nacht onder de middernachtzon beleef je in Björkliden. Via de Zweedse bergen reis je verder naar het arctische eiland Sommarøy en dan naar Senja, Andenes, de Vesterålen, de Lofoten en de Bodø-archipel. Via de Zweedse bergen rij je naar Arvidsjaur in Zweeds Lapland en je sluit de reis af in het grensplaatje Kukkolaforsen, waarna het weer tijd is voor een rit met de autoslaaptrein en de overtocht terug naar Duitsland.

Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland (22 dagen fly&drive)

De reis naar de Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland van Voigt Travel (een fly & drive van 22 dagen) is een heel complete reis waarbij je rechtstreeks naar Fins Lapland vliegt. Vanuit Rovaniemi rij je naar Björkliden. Je verblijft 2 nachten in een hotel bij nationaal park Abisko in de bergen van Zweeds Lapland. Dan rij je verder naar een traditionele rorbu op de Lofoten, verder naar Andenes (waar een walvissafari inbegrepen is) en Senja. Je bezoekt de arctische stad Tromsø, het schitterende resort Malangen en uiteindelijk de Noordkaap. Vandaar rij je weer naar Finland, waar je verblijft in een bungalow bij nationaal park Urho Kekkonen en je reis aflsuit in een knusse blokhut in Luosto.

Zoek je een groepsreis waarbij je behalve Noorwegen ook andere landen bezoekt? Kijk dan bij de groepsreizen.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.