Route

Je kunt op verschillende manieren naar Noorwegen reizen, afhankelijk van je bestemming en je favoriete manier van reizen. Wat wordt jouw route naar Noorwegen?

Vliegen naar Noorwegen

Vanuit Nederland vertrekken regelmatig rechtstreekse vluchten naar Oslo, Stavanger, Bergen, Alesund, Kristiansand en Trondheim. Hier kun je vliegtickets naar Noorwegen vergelijken.

Met de auto naar Noorwegen

Als je wilt (en de tijd hebt), kun je helemaal naar Noorwegen rijden: je rijdt dan via Duitsland Denemarken in, neemt de bruggen naar Zweden en rijdt dan langs de westkust van Zweden via Göteborg richting Oslo.

Met de boot naar Noorwegen

Veel automobilisten maken gebruik van de verschillende veerboten naar Noorwegen. Die kun je van tevoren boeken en de prijzen kunnen flink verschillen afhankelijk van de dag van de week waarop je reist. Bijtijds boeken is vaak voordeliger. Voor overtochten naar Noorwegen kun je terecht bij:

Let op: Stena Line heeft speciale aanbiedingen voor als je met de caravan of camper naar Scandinavië reist.

Ook is het goed om even na te lezen waaraan je moet denken als je je huisdier meeneemt tijdens de overtocht.

Autorijden in Noorwegen

Eenmaal in Noorwegen is het goed om te weten dat niet alle wegen even goed toegankelijk zijn voor bijvoorbeeld caravans en campers. Zorg daarom dat je een goede wegenkaart bij je hebt. De ANWB heeft bijvoorbeeld een wegenkaart waarin bij wegen staat aangegeven of die goed te rijden is met caravan, alleen voor ervaren caravanbestuurders of niet geschikt voor caravans. Hier vind je een voorbeeld van een voor caravans geschikte route langs Oslo, de Sognefjord, Bergen en Stavanger.