Wil je weten wat een samenwerking met Stralend Noorwegen kan betekenen voor jouw bestemming, bedrijf of product? Hieronder leg ik uit hoe ik samenwerk voor publicaties op Stralend Noorwegen (en de andere websites van Stralend Schrijven).

In het verleden heb ik onder andere samengewerkt met:

Visit Sweden * Visit Dalarna * Visit Malmö * Visit Umeå * Visit Sälenfjäll * SCR Swedish Camping * Visit Denmark * Visit Aarhus Regionen * Visit Vadehavskysten * Visit Middelfart * Visit Fyn * Destination Sydkyst Danmark * Visit Norway * Visit Bergen * Destination Trysil * My Helsinki * Visit Espoo * Visit Tampere * Visit Levi * Visit Ylläs * Visit Ruka * Visit Salla * Visit Oulu * Voigt Travel * BBI Travel * StenaLine * Feriepartner Danmark * Landal Greenparks * Dock C Cruisepartners

Mogelijke samenwerkingen

 • Blogbezoek: bestemmingen in Noorwegen nodigen mij uit voor een bezoek. Ik mag de bestemming dan bezoeken en na zo’n bezoek publiceer ik één of meerdere blogposts op Stralend Noorwegen over wat ik mooi, leuk en bijzonder vond.

Ik heb voor volgende week geboekt! Bedankt voor de leuke tip!

Reactie op Instagram naar aanleiding van het verslag van ons verblijf in een Scandinavisch ingericht vakantiehuisje in Nederland
 • Productreview: ik schrijf reviews van producten, bijvoorbeeld over reisgidsen over Noorwegen. Bedrijven sturen mij hiervoor in overleg het product toe dat ik mag houden, en ik schrijf naar eigen inzicht een review.
 • Aan een review kan een winactie worden gekoppeld. Dit zorgt vaak voor meer interactie en bereik. Na afloop van de winactie geef ik de winnaar door aan het bedrijf en zorgt het bedrijf voor de verzending van de prijs.

Meende een vrije zaterdag te hebben, maar heb vooral bestellingen ingepakt. Super leuk! Veel bezoekers en klanten in de webwinkel. De winactie was zeker een succes.

Berichtje van de eigenaar van een Zweedse webwinkel na een samenwerking op scandinavischleven.nl
 • Plaatsing van persberichten: persberichten met nieuwtjes over Noorwegen zijn van harte welkom. Als ik denk dat het nieuws aansluit bij mijn lezers, deel ik het graag.

Ook wij hebben afgelopen weken de reis door Noorwegen gemaakt zoals door jou zo enthousiast is beschreven. We kwamen nog meer gezinnen tegen die ook een kopie van jouw blog mee hadden.

Lezersreactie op het verslag van onze kampeervakantie in Noorwegen op stralendnoorwegen.nl

Heb je een ander idee om iets onder de aandacht te brengen bij mijn lezers? Neem dan zeker even contact op, ik hoor graag van je.

Ik plaats geen gastblogposts en doe niet aan linkruil.

Voordelen

Een samenwerking met Stralend Noorwegen brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Specifieke doelgroep: publicaties worden geplaatst op Stralend Noorwegen. Dit is een specifieke focuswebsites en publicaties bereiken hierdoor een zeer specifieke doelgroep. De kans dat er daadwerkelijk iets wordt geboekt of gekocht naar aanleiding van de publicatie is hierdoor groter dan bij een algemene blog of website.
 • Brede leeftijdsgroep: lezers zijn gezinnen met kinderen, maar ook senioren die vaak meer tijd en geld hebben om te reizen.
 • Ik geef graag van tevoren een indicatie van welke blogpost(s) ik zal publiceren op basis van de aangeboden accommodatie(s)/activiteit(en)/producten, zodat je weet wat je kunt verwachten.
 • Publicaties worden goed gevonden via Google door mensen die zich online oriënteren op hun volgende bestemming. Bijna al mijn verkeer is afkomstig uit zoekopdrachten. Dit zorgt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Instagram of Facebook) voor een langetermijneffect: publicaties worden maanden en zelfs jaren later nog steeds gelezen. Vaak neemt het verkeer in de loop der tijd juist toe.

Polen staat nog op onze lijst om te bezoeken. De reisgids Krakau van Dominicus kan ons helpen bij het maken van een reisplan.

Lezersreactie op mijn review van een reisgids op stralendpolen.nl

Voorwaarden

Tegenover deze voordelen staan deze voorwaarden:

 • De inhoud van een publicatie is mijn eerlijke en persoonlijke beleving. Daarbij kies ik ervoor om positieve verhalen te delen. Een eventuele tegenvaller zal ik dus niet breed uitmeten, maar liever weglaten. Gelukkig komt dit nauwelijks voor, want omdat ik alleen samenwerkingen aanga die bij mij en mijn doelgroep passen, ben ik over het algemeen heel enthousiast.
 • Het copyright van foto’s en teksten die ik maak naar aanleiding van een blogtrip berust bij mij. Ze mogen dus niet zomaar overgenomen worden. Het delen van posts op social media mag natuurlijk wel – graag zelfs! Wil je dat ik teksten en foto’s maak voor een ander medium, bijvoorbeeld voor de website van de bestemming of het product? Geef dat dan van tevoren aan, dan kunnen we er afspraken over maken.
 • Onder aan de blogpost plaats ik een vermelding dat het om een samenwerking gaat. Dit is verplicht volgens de reclamecode voor social media.
 • Links in publicaties naar aanleiding van een samenwerking hebben achter de schermen het kenmerk sponsored. Dat wil zeggen dat ze gewoon werken, maar dat ze Google laten weten dat het om een samenwerking gaat. Dit moet volgens richtlijnen van Google en bespaart ons allebei het risico op nadelige gevolgen van het niet nakomen daarvan. Dat het gebruik van sponsored- of nofollow-links niets afdoet aan de waarde van de content, wordt goed uitgelegd in dit artikel. Ik werk graag samen met partners die mijn publicaties waarderen om de gemaakte content en bereikte doelgroep, en niet puur als ‘linkfarm’.
 • Publicaties kunnen affiliate links bevatten. Deze links werken net zoals gewone links, maar onthouden vanaf welke website er is doorgeklikt. Zo kan ik een kleine vergoeding krijgen als mensen iets boeken of aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een link naar een wandelgids voor Zweden in een blogpost over wandelen in Zweden. Op deze manier compenseer ik de (inmiddels flinke) kosten en tijdsinvestering die het onderhouden van dit blog met zich meebrengt. Daarnaast geeft het een uitstekend beeld van waar mijn lezers echt in geïnteresseerd zijn, zodat ik de content daar nog meer op kan afstemmen. Uiteraard plaats ik alleen links die naadloos aansluiten bij de publicatie.
 • Als eigenaar van de content op deze website mag ik blogposts actualiseren, aanvullen, samenvoegen/opsplitsen of op een andere manier aanpassen. In een enkel geval kan het nodig zijn om blogposts te verwijderen, bijvoorbeeld wanneer een accommodatie of attractie ophoudt te bestaan of de blogpost op een andere manier niet meer actueel is of past bij de website waarop hij is geplaatst. Ik streef altijd naar content die altijd online en actueel blijft en garandeer dat blogposts die zijn geplaatst naar aanleiding van een samenwerking in ieder geval een jaar online blijven.

Heb je vragen of een idee voor een samenwerking? Neem gerust contact op!

De rit langs het meer inclusief pont was geweldig. En we zijn naar de heerlijke bakker in Kajaani geweest. Dankjewel voor je verslag, we hebben er een boel aan gehad.

Lezersreactie op het verslag van onze autorit vanuit Vuokatti op stralendfinland.nl