Slapen in een boomhut in Noorwegen: de mooiste droomplekken

In slaap vallen tussen het geritsel van de blaadjes en wakker worden van het gefluit van de vogeltjes… Slapen in een boomhut is heerlijk! Ook in Noorwegen kun je op steeds meer plekken komen overnachten in een boomhut. En de Noren zouden de Noren niet zijn als ze er geen echte pareltjes van zouden maken. Vaak staan ze in mooie wandel- en/of skigebieden, of aan een meer waar je kunt vissen en kanovaren. De boomhutten in Noorwegen zijn een ideale plek om niet alleen vogeltjes en eekhoorntjes te spotten, maar misschien ook wel elanden, herten en bevers. Wil je ook slapen in een boomhut in Noorwegen? Hieronder vind je enkele prachtige plekken!

Boomhutten bij Oslo

The Treehouse Dome

Midden in de bossen van Rakkestad, anderhalf uur ten zuidwesten van Oslo, staat The Treehouse Dome. Wat deze boohut extra bijzonder maakt, zijn de ramen in het plafond, waardoor je ‘s nachts vanuit je bed naar de sterrenhemel kunt kijken.

Trehyttene i Gjerstad

Ook in Zuid-Noorwegen, tussen Oslo en Kristiansand, ligt Gjerstad. Hier staan drie Trehyttene: Kråkeslottet (“het kraaienkasteel”), Gjøkeredet (“het koekoeksnest”) en Flåklypa. In de omgeving kun je vissen, wandelen, zwemmen en klimmen in een klimpark.

Tretopphytter Oslofjord

Tretopphytter Oslofjord heeft vijf boomhutten. Hier heb je vanaf ruim 100 meter boven de zeespiegel een spectaculair uitzicht over de fjord. De boomhutten zijn geschikt voor 7-10 personen. En je zit hier in Vestfold maar een uurtje ten zuiden van Oslo.

Fosstopp

De drie luxe boomhutten van Fosstopp in Vassfaret (Valdres) staan op twee uur rijden van Oslo. In de omgeving vind je bossen, bergen en een waterval.

PAN Tretopphytter

In Finnskogen, op twee uur rijden van Oslo, vind je de bekroonde PAN Tretopphytter. Je slaapt hier acht meter boven de rond en kunt er allerlei activiteiten ondernemen, zoals yoga, fietsen, vissen, wandelen, vogels spotten en zelfs op zoek gaan naar wolven.

Tip: wil je je laten rondleiden door een local die alle bekende en onbekende pareltjes in Oslo kent? Dat regel je heel makkelijk via With Locals. Je kunt zelf kiezen welke gids je graag wilt hebben en verder zijn deze privérondleidingen ook helemaal aan te passen aan jouw wensen. Wandelen, fietsen, proeven – het kan allemaal!

Boomhut in Telemark

Å Auge

Boomhut Å auge (“rivieroog”) staat in Tinn (Telemark) en is goed bereikbaar. Toch ben je hier even helemaal weg uit de bewoonde wereld. Behalve deze boomhut vind je in Å Camp onder andere glamping-accommodaties, hangmatten, verwarmde buitenbaden en activiteiten waarmee je de Noorse wildernis optimaal beleeft.

Boomhutten in Fjord-Noorwegen

Woodnest

In Odda in Fjord-Noorwegen vind je Woodnest: luxe boomhutten midden in de ruige Noorse natuur. De boomhutten hebben zelfs vloerverwarming en je kijkt er uit over de Hardangerfjord.

Hardanger Fjordtun

Ook in Fjord-Noorwegen vind je Hardanger Fjordtun. Hier kun je kiezen tussen een romantisch verblijf in een boomhut, of een bijzonder overnachting met een wat grotere groep in een panoramahut. Dankzij de grote ramen ben je hier zelfs als je binnen bent echt midden in de natuur.

Boomhut regio Stavanger

Trekronå

Deze nieuwe boomhutten in Ogna (regio Stavanger) zijn beschikbaar vanaf de zomer van 2021. Ze staan op stalen palen, in een naaldbomenbos vlak bij een van de mooiste stranden aan de Noorse westkust (Holmasanden) en naast een golfbaan.

Boomhut in Nordfjord

Engeset Trehytter

Engeset Trehytter in Sandane (Nordfjord) is nog een heel nieuwe accommodatie. De boomhutten zo gebouwd dat ze volledig opgaan in de natuur. Vogels kunnen er hun nest in bouwen en je hebt er een geweldig uitzicht op de fjord.

Boomhut in Trøndelag

Himmelhøy

Himmelhøy (“hemelshoog”) vind je in Trøndelag – ten noorden van Namsos in Namdalen om precies te zijn. Deze boomhutten bieden plek aan zes tot zeven personen en hebben twee slaapkamers, een badkamer, een keuken en een grote veranda. Bij je verblijf is het gebruik van kano’s, roeiboten en een visvergunning voor de nabijgelegen rivier inbegrepen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Noorwegen deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Noorwegen met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Denemarken en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.