street art stavanger

Street art in Stavanger: dit is de street art-hoofdstad van Noorwegen

Tijdens mijn cruise naar Noorwegen deed ik voor de tweede keer Stavanger aan. De eerste keer was ik daar met mijn gezin. Het regende toen en we bezochten vooral wat leuke musea tijdens die stedentrip Stavanger. Deze keer was ik alleen en scheen de zon volop. Natuurlijk liep ik langs de witte en pastelkleurige huizen van de stad, maar ik had ook een ander doel. Deze keer ging ik letten op de street art in Stavanger.

Centrum van Noorse street art

Stavanger is namelijk de hoofdstad van alle street art in Noorwegen. Die status heeft de stad te danken aan het jaarlijkse NuArt Festival. Dit internationale festival vindt al sinds 2001 elk jaar in september plaats in Stavanger en heeft de stad al heel wat pareltjes van street art opgeleverd.

Powered by GetYourGuide

Plattegrond en NuArt-app

Op de website van het NuArt Festival vind je een plattegrond met de street art van dat jaar. Er is ook een NuArt-app, maar die is er helaas allen maar voor de iPhone. Gelukkig is er zoveel street art dat je ook gewoon wat kunt gaan rondlopen om de street art in Stavanger tegen te komen.

Voor een klein voorproefje deel ik hieronder de foto’s die ik maakte.

Ik liep eerst langs de witte huisjes van Oud-Stavanger en kwam ergens aan het uiteinde van Øvre Strandgate dit werk op de Handelsbanken Straen tegen.

Street art in Stavanger

Bij NYT Hud og Fotklinikk vond ik deze totaal andere stijl.

Op deze beauty stuitte ik in het winkelgebied van Stavanger.

Street art in Stavanger

Ook bij die leuke pastelkleurige huisjes in Stavanger kom je street art tegen.

Street art in Stavanger

Op weg terug richting de Koningsdam kwam ik alleen maar steeds meer street art tegen.

Street art in Stavanger

Deze doet me een beetje denken aan de boeken van Richard Scarry.

Street art in Stavanger

Nog eentje dan voordat ik weer aan boord ga…

Street art in Stavanger

En dit zijn dus alleen nog maar de werken waar ik toevallig tegenaan liep. Als je echt een liefhebber van street art bent, is er nog veel meer te ontdekken. Stippel je route uit met de app of de plattegrond en veel plezier!

Tip: je kunt in en om Stavanger nog veel meer leuke dingen doen, zoals een stadswandeling met gids of een excursie naar Preikestolen, Kjeragbolten of de Flørli-trappen. Hier vind je deze activiteiten in Stavanger.

Had je de video van mijn cruise al gezien?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Noorwegen deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Noorwegen met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Zweden, Denemarken en Finland, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.