Onze ervaringen met tol betalen in Noorwegen: waar moet je tol betalen en hoe betaal je precies?

In Noorwegen zijn best veel bruggen, tunnels en wegtrajecten waar je tol moet betalen. Maar ook hier hoef je daar niets voor te doen. Het kan even duren, maar je krijgt de rekening vanzelf thuisgestuurd. De kosten vielen ons nog mee: na 3 weken flink rondrijden moesten we 60 euro betalen (dat was in 2016).

Hier vind je alle actuele informatie over tol in Noorwegen bij elkaar op de website van de ANWB.

Een andere kostenpost waarvoor je kunt komen staan tijdens het rijden door Noorwegen, is het nemen van veerboten over de vele fjorden. De prijzen van deze overtochten verschillen afhankelijk van de duur van de overtocht. Wij hebben deze overtochten niet geboekt tijdens onze rondreis door Noorwegen (met caravan, in het hoogseizoen). Je sluit gewoon aan in de wachtrij en er komt vanzelf iemand langs om de betaling te innen (contant of door middel van een mobiel pinapparaat).

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.