Enkele van de mooiste treinreizen van Europa vind je in Noorwegen! Met deze reizen regel je alles in één keer goed en hoef je alleen nog maar te genieten van de landschappen die aan je voorbij trekken.

Citytrip Oslo en Bergen (5 of 7 dagen)

Voor deze reis vlieg je naar Noorwegen, maar daarna reis je per trein en boot verder. Je maakt eerst kennis met de moderne Noorse hoofdstad Oslo. Daarna maak je de bekende excursie Noorwegen in een Notendop/Norway in a Nutshell: je maakt twee van de mooiste treinritten ter wereld (de beroemde Bergensbanen en de Flåmsbana) en een boottocht door de Nærøyfjord. Zo kom je aan in Hanzestad Bergen. Als je wilt, kun je nog een verblijf in het Solstrand Hotel & Bad bijboeken.

Bekijk nu de details van deze dubbele stedentrip op de website van Nordic.

Citytrip Oslo, Bergen en Trondheim (9 of 11 dagen)

Deze reis laat je de Noorse “Gouden Driehoek” verkennen met het openbaar vervoer. Je reist van Oslo via Trondheim naar Bergen en weer terug naar Oslo. Tussen Oslo en Trondheim en tussen Bergen en Oslo maak je enkele van de mooiste treinritten ter wereld: de Dovrebanen en de Bergensbanen. Verder slaap je één nacht aan boord van een schip. Ook deze reis kun je verlengen met een verblijf in Solstrand Hotel & Bad.

Deze reis vind je hier op de website van Nordic.

7-daagse winter treinrondreis Noorwegen – Van Oslo naar de fjorden

Deze reis van de ANWB combineert vliegen en treinreizen met elkaar. Je vliegt namelijk eerst van Amsterdam naar Oslo. Daar stap je op de trein richting Flåm, waar je verblijft op loopafstand van de Aurlandsfjord. Na een paar dagen vervolg je je treinreis naar Bergen, waar je uiteindelijk weer terug naar Amsterdam vliegt. 

9-daagse treinrondreis Noorwegen – Groen, groener, groenst

Tijdens deze treinreis van de ANWB reis je met de trein of auto naar Hamburg. Daar verblijf je in IntercityHotel Hamburg Dammtor-Messe voordat je de trein naar Denemarken pakt. Na een nacht in Århus reis je verder naar Hirtshals, vanwaar je met Fjord Line naar Bergen vaart (met overnachting aan boord). Na twee nachten in Bergen stap je op de Bergensbanen en de Flåmsbanen naar Geilo. Je laatste treinrit in Noorwegen is die naar de Noorse hoofdstad, Oslo. Met DFDS Seaways reis je naar Kopenhagen, waar je de trein terug naar Hamburg pakt. 

Flåmsbana (7 dagen)

Met deze treinreis van Tiara Tours verblijf je eerst in Oslo zodat je de stad kunt bekijken. Daarna ga je naar Flám voor je rit met de Flåmsbana – een van de mooiste treintrajecten ter wereld. Je sluit je treinreis Noorwegen af met een verblijf in de stad Bergen.

Noordkaap Express *(12 dagen)

Met de trein helemaal naar de Noorkaap? Ja, dat kan! Je begint de reis met een bezoek aan Kopenhagen en Stockholm. Met de nachttrein reis je naar Narvik, vanwaar je met de bus naar Tromsø rijdt. Daar stap je op een schip van de Hurtigruten naar Kirkenes – met onder andere een tussenstop om de Noordkaap te bezoeken. Bij aankomst in Kirkenes kun je terugvliegen naar Nederland of je reis uitbreiden met een terugreis per trein. Bekijk deze reis van Tiara Tours hier.

Noordkaap Express via Moermansk (19 dagen)

Je kunt de Noordkaap Express ook andersom maken en op de heenweg vliegen naar Moskou. Je reist dan door Rusland naar Moermansk en Kirkenes, waar je op de Hurtigruten stapt. In Tromsø ga je weer van boord voor het vervolg van de reis via Stockholm en Kopenhagen. Deze variant vind je hier op de website van Tiara Tours.

Poolcirkel Express (18 dagen)

Deze treinreis van Tiara Tours brengt je via Kopenhagen en Stockholm naar Narvik boven de poolcirkel. Van daar reis je naar de Lofoten (Svolvær) en vervolgens van Bodø naar Trondheim over de Nordlandsbanen. Dit is een 729 km lange, niet geëlektrificeerde spoorweg. Verder bezoek je Oslo en Bergen voordat je weer via Göteborg terug naar Nederland rijdt.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.