Noorwegen is niet het goedkoopste vakantieland – hoewel ik me daar zeker niet door zou laten weerhouden als ik jou was! Wat wel een goed idee is, is kijken of je je vakantie in Noorwegen wat voordeliger kunt maken met wat kortingen en acties. Hieronder zet ik de voordeeltjes die ik vind voor Noorwegen bij elkaar. Er zitten ook wat leuke gratis downloads tussen. Veel plezier ermee!

Tot wel 400 euro korting bij ANWB Vakantie

Ben je van plan om op autovakantie naar Noorwegen te gaan? Dan is het de moeite waard om nu te boeken. Van 25 april tot en met 9 mei 2023 krijg je bij het boeken van je autovakantie bij ANWB vakantie een korting die kan oplopen tot maar liefst € 400. Hier vind je deze actie.

Gratis magazine Voigt Travel

Scandinavië-expert Voigt Travel heeft een mooi magazine gemaakt over reizen naar het Hoge Noorden in zomer en winter. Dat magazine kun je hier gratis opvragen.

Aanbiedingen van Voigt Travel

Voigt Travel heeft prachtige reizen naar Noorwegen en heeft ook regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen waarmee je droomreis naar Noorwegen in één keer een stuk haalbaarder wordt. Op deze pagina vind je alle aanbiedingen van Voigt Travel bij elkaar.

Korting op overtochten van Stena Line

Reis je met de boot naar Zweden en dan verder naar Noorwegen? Stena Line heeft regelmatig acties waardoor je voordelig met de boot naar Zweden kunt.

Over het algemeen geldt: hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger.

Als je je niet te vroeg wilt vastleggen, kun je gebruikmaken van Flexi. Je betaalt dan geen wijzigingskosten als je je ticket voor de ferry wilt aanpassen, en tot 24 uur voor vertrek kun je gratis annuleren. Dit hebben wij bij onze vorige vakantie naar Zweden ook gedaan en gaf ons erg een prettig gevoel. (Let op: voorwaarden kunnen veranderen. Bekijk daarom bij het boeken zeker even de actuele voorwaarden van Flexi.)

Wat kost de overtocht naar Zweden?

Wil je weten wat een overtocht naar Zweden kost? Bekijk hier de prijzen voor:

De prijs van de ferry naar Zweden is afhankelijk van het moment waarop je reist en het vervoermiddel en gezelschap waarmee je reist. Je moet dus wel eerst wat gegevens invullen om de precieze kosten van de overtocht te zien te krijgen.

Vind voordelige overtochten naar Zweden

Om goedkope overtochten naar Zweden te vinden, kun je hier terecht:

Voordelig kamperen met de ACSI Camping Card

Met de ACSI Camping Card kampeer je in het voor- en naseizoen heel voordelig. Je krijgt dan tot wel 60% korting. Er zijn ook een campinggids en camping-app van ACSI, waarmee je makkelijk campings kunt zoeken en vinden. (Kijk wel even of de camping van jouw keuze ook korting geeft en zo ja hoeveel, want dat verschilt per camping.)

Je vindt het allemaal op deze website van ACSI.

Aanbiedingen bij Interhome

Huisjesverhuurder Interhome heeft een handige pagina met alle aanbiedingen die op dit moment gelden voor vakantiewoningen in Noorwegen. Die vind je hier.

Zomerdeals van OAD

OAD heeft aantrekkelijke zomerdeals met extra korting tot wel 100 euro per persoon.

Gratis parkeren en overnachten op Schiphol bij Nordic

Ontvang bij een vlucht naar winters Lapland vanaf Amsterdam een gratis overnachting in het Corendon Village Hotel, vlak bij Schiphol en parkeer je auto gratis op de parkeerplaats van Quickparking. Hier vind je alle info over deze actie.

Gratis magazine van Nordic

Ken je reisorganisatie en Scandinaviëspecialist Nordic al? Op de website van Nordic kun je een digitaal magazine aanvragen met informatie over bestemmingen en verhalen van reizigers. Je vindt dit magazine van Nordic hier.

Gratis kalender met Scandinavische feestdagen

Wil je het hele jaar door een beetje in Scandinavië-sferen blijven? Download dan gratis deze jaarkalender met Scandinavische feestdagen.

Gratis proefles Noors

Een beetje Noors leren is leuk en handig voor je vakantie in Noorwegen. Bij de NHA kun je een gratis proefles Noors of de studiegids aanvragen.

Gratis werken aan je wandelconditie

Ben je van plan om lekker te gaan wandelen in Noorwegen? Dan kun je nu alvast een gratis ebook met wandeltips downloaden op DeWandeltrainer.nl. Die heeft ook online wandeltrainingen voor beginners, 10 km, 20 km en meerdaagse hikes.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.