Wandelgidsen Noorwegen

Als je gaat wandelen in Noorwegen heb je meerdere wandelgidsen ter beschikking. Ik kwam er zoveel tegen dat ik even een overzichtje heb gemaakt.

Rother wandelgids Zuid-Noorwegen
Rother wandelgids Zuid-Noorwegen

Bernhard Pollmann, Uitgeverij Elmar

Deze wandelgids voor Zuid-Noorwegen beschrijft 53 fjord- en bergwandelingen in Zuid-Noorwegen: tussen Oslo, Lillehammer, Bergen en Kristiansand en door gebieden als Hardangervidda, Jotunheimen en Rondane. Er zijn wandelingen met verschillende moeilijkheidsgraden en de wandelgids bevat naast routebeschrijvingen en gedetailleerde kaarten ook informatie over de regio, bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

Er is ook een Rother Centraal Noorwegen en een Rother Lofoten en Vesterålen.

Wandeldgids Noorwegen

Sabine Gorsemann, ANWB

Deze wandelgids Noorwegen bevat 35 wandelingen van een halve tot een hele dag. De routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen brengen je naar wandelgebieden in Midden-Noorwegen, tussen de Hardangervidda en Trollheimen.

Bergtochten in Noorwegen

Jolanda Linschooten, Dominicus

Deze wandelgids beschrijft wandelingen in 11 berggebieden, zoals Oslomarka in Zuid-Noorwegen, Finnmarksvidda in het noorden, Jotunheimen, Hardangervidda, Sunnmøre en de Lyngenalpen. Er staan zowel dagtochten als meerdaagse tochten in, voor beginnende en ervaren bergwandelaars. Ook planning, veiligheid, , het Noorse huttensysteem, zorg voor de natuur en het Noorse buitenleven komen aan bod.

Wandelgids voor Olavsleden

Boek over Olavspad
St. Olavspad

Ria Warmerdam, Op vrije voeten

Het 564 km lange Olavspad van Selånger in Zweden naar de Nidaroskathedraal in Trondheim in Noorwegen vind ik zelf wel een heel bijzondere manier van wandelen. Ria Warmerdam schreef twee boeken over deze pelgrimsroute met veel praktische informatie, plattegronden en foto’s:

Reisgidsen met wandeltips

Behalve deze specifieke wandelgidsen over Noorwegen zijn er ook reisgidsen voor Noorwegen die als onderdeel van de algemene reisgids uitgebreid aandacht besteden aan wandelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Mis ik nog een goede wandelgids? Laat het me weten – alvast bedankt.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.