Als je gaat wandelen in Noorwegen heb je meerdere wandelgidsen ter beschikking. Ik kwam er zoveel tegen dat ik even een overzichtje heb gemaakt.

Rother wandelgids Zuid-Noorwegen

Deze wandelgids voor Zuid-Noorwegen beschrijft 53 fjord- en bergwandelingen in Zuid-Noorwegen: tussen Oslo, Lillehammer, Bergen en Kristiansand en door gebieden als Hardangervidda, Jotunheimen en Rondane. Er zijn wandelingen met verschillende moeilijkheidsgraden en de wandelgids bevat naast routebeschrijvingen en gedetailleerde kaarten ook informatie over de regio, bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

Rother wandelgids Centraal-Noorwegen

Deze wandelgids bevat 50 wandelingen tussen Geiranger, Trondheim en Børgefjell, inclusief betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen.

Rother wandelgids Lofoten en Vesterålen

Deze wandelgids beschrijft de 50 mooiste kustwandelingen en bergtochten op de archipels van de Lofoten en de Vesterålen.

Rother wandelgids Noorwegen – Jotunheimen en Rondane

Deze gids bevat 52 wandelingen voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar, met gratis downloadbare GPS tracks.

Bergtochten in Noorwegen

Deze wandelgids beschrijft wandelingen in 11 berggebieden, zoals Oslomarka in Zuid-Noorwegen, Finnmarksvidda in het noorden, Jotunheimen, Hardangervidda, Sunnmøre en de Lyngenalpen. Er staan zowel dagtochten als meerdaagse tochten in, voor beginnende en ervaren bergwandelaars. Ook planning, veiligheid, , het Noorse huttensysteem, zorg voor de natuur en het Noorse buitenleven komen aan bod.

Wandelgidsen voor St Olavsleden

St. Olavspad

Het 564 km lange Olavspad van Selånger in Zweden naar de Nidaroskathedraal in Trondheim in Noorwegen vind ik zelf wel een heel bijzondere manier van wandelen. Ria Warmerdam schreef twee boeken over deze pelgrimsroute met veel praktische informatie, plattegronden en foto’s. Dit boek gaat over het deel tussen Oslo en Trondheim).

Er is ook een boek over het Olavspad in Zweden

Onderweg – alleen over het St Olavspad

Onderweg – Alleen over het St Olavspad is een reisboek en een openhartig en inspirerend verhaal in één. Het is is het verslag van de solo-wandeling die Francine Postma maakte over ‘de Camino van het noorden’. Ze was uitgeput en realiserde zich dat er iets moest veranderen in haar leven. In vijf weken liep ze in haar eentje de 580 km lange wandelroute van Zweden naar Noorwegen. Onderweg had ze inspirerende gesprekken met de mensen die ze tegenkwam. Maar ze kwam vooral zichzelf tegen. Dit boek laat je over haar schouder mee lezen in haar dagboek en staat vol mooie fotografie, beschrijvingen van de wandeletappes en praktische tips.

Fietsen over het Olavspad

Je kunt trouwens ook het St Olavspad fietsen en ook daar is een gids voor:

Reisgidsen met wandeltips

Behalve deze specifieke wandelgidsen over Noorwegen zijn er ook reisgidsen voor Noorwegen die als onderdeel van de algemene reisgids uitgebreid aandacht besteden aan wandelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Mis ik nog een goede wandelgids? Laat het me weten – alvast bedankt.

Deze pagina kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.