Wat te doen in Noorwegen

Er is nog zoveel in Noorwegen dat ik moet ontdekken! Tot nu toe heb ik de volgende mooie plekjes mogen bekijken.

Stedentrips in Noorwegen

De volgende steden in Noorwegen zijn zeker een trip waard. Klik op een stad om er meer over te lezen en foto’s te bekijken.

Natuur in Noorwegen

De grootste bezienswaardigheid van Noorwegen is toch wel de natuur. Afgelopen zomer waren we erg onder de indruk van het gebied rondom de Sognefjord. Ook wilderness camp Tamok in de winter – met hondensledetocht – was onvergetelijk.

Naar de Noordkaap

De Noordkaap is natuurlijk wel een heel bijzondere plek in Noorwegen. Ik reed er door een sneeuwstorm naartoe vanuit Honningsvåg en het voelde als een groot avontuur.

Spitsbergen

Op Spitsbergen ben ik nog nooit geweest, maar het lijkt me een heel bijzondere bestemming. Wist je dat er onder andere Sovjet-spookstadjes te vinden zijn?

Het noorderlicht in Noorwegen

Tijdens mijn reis naar Noord-Noorwegen had ik geluk: ik zag het noorderlicht bij het ijshotel bij Alta, vanaf de Hurtigruten en in de buurt van de Noordkaap. Maar op gunstige avonden kun je het noorderlicht ook zuidelijker zien. Er zijn zelfs speciale noorderlichtreizen en -excursies.

Sami in Noorwegen

Een onvergetelijke ervaring tijdens mijn reis naar Noord-Noorwegen vond ik het slapen in een Sami-tent in Camp Tamok, waar een rendierhouder me vertelde over zijn leven met de rendieren en over enkele Sami-tradities.

Bezienswaardigheden bij Kristiansand

Veel mensen komen Noorwegen binnen in Kristiansand, waar veerboten uit Denemarken aanleggen. Blijf je daar na aankomst even plakken of breng je er je laatste dagen van je vakantie in Noorwegen door, dan kun je deze uitstapjes bij Kristiansand maken.

Wandelen in Noorwegen

Ga je niet alleen voor het mooie Noorwegen, maar ook voor een innerlijke reis, dan kun je de pelgrimsroute Sint Olavsleden lopen.

Wintersportgebieden in Noorwegen

Noorwegen is ook een goede bestemming voor een wintersportvakantie. Bekende skigebieden in Noorwegen zijn:

  • Hemsedal
  • Skeikampen
  • Trysil
  • Voss

Meer bezienswaardigheden in Noorwegen

Er is natuurlijk nog zo veel meer te zien! Ondanks het digitale tijdperk vind ik het nog altijd fijn om een reisgids met informatie over de omgeving mee te nemen. Zelf zweer ik bij Capitool, waarvan ook een reisgids over Noorwegen is verschenen.

Beste route naar Noorwegen     Overnachten in Noorwegen     reizen naar Noorwegen     Noorwegen in huis     Noorwegen in Nederland     Emgreren naar Noorwegen